Bellvís i els Arcs licita el projecte del nou l’espai museístic dedicat als Firals

L'obra inclourà la instal·lació de nou enllumenat de baix consum i la construcció d'un nou sostre amb formigó armat, així com la instal·lació de pantalles i sistemes audiovisuals que donaran detalls de la llegenda de Cal Bufalà
Els Firals de Bellvís i l'Anella de Cal Bufalà (4)
photo_camera Els Firals de Bellvís i l'Anella de Cal Bufalà @Territoriscat

L'Ajuntament de Bellvís i els Arcs ha obert el concurs públic del projecte de remodelació de la segona planta de l'edifici consistorial, que ha de convertir-se en espai museístic del municipi del Pla d'Urgell.

Espai museistic BellvísSegons explica l'alcalde de Bellvís i els Arcs, Joan Talarn, l'obra que té un pressupost de 102.744 euros, consistirà a reformar la planta de 100 metres quadrats, que estava en desús, per adequar a nous usos públics. La previsió és que pugui esdevenir un espai per explicar els Firals i la història de Bellvís i els Arcs i, també, altres activitats com exposicions temporals que es puguin organitzar.

Les obres estan cofinançades amb Fons FEDER de la Unió Europea, i la Diputació a través del projecte Camí de Sant Jaume i xarxa del patrimoni. El termini d'execució de les obres serà de sis mesos, un cop s'hagin adjudicat

Projecte de l'Espai museistic BellvísEl projecte recupera un espai municipal i contribueix a la millora de l'edifici consistorial que es va iniciar el passat mandat amb la substitució de la teulada. També es preveuen aquest mateix any els treballs per repintar la façana. L'obra inclourà la instal·lació de nou enllumenat de baix consum i la construcció d'un nou sostre amb formigó armat, així com la instal·lació de pantalles i sistemes audiovisuals que donaran detalls de la llegenda de Cal Bufalà, eix central d'aquesta festa, ambientada en el segle XVII amb l'entrada de les tropes de Felip IV al municipi, i l'espurna amb la qual esclataria la Guerra dels Segadors.

Els Firals de Bellvís i l'Anella de Cal Bufalà se celebren al municipi del Pla d'Urgell des del 1997, una festa popular en la qual participen al voltant de 300 persones, que s'ha convertit en un referent i atractiu turístic a la comarca.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement