Mollerussa reforma la piscina coberta per millorar l'eficiència energètica

Entre les actuacions s'instal·laran nous elements reguladors per aconseguir una temperatura més controlada de les piscines i de manera més eficient, i plaques solars a la teulada per millorar l’eficiència energètica
Instal·lacions de la piscina coberta Mollerussa @Territoriscat
photo_camera Instal·lacions de la piscina coberta Mollerussa @Territoriscat

L’Ajuntament de Mollerussa està pendent de l’adjudicació del projecte de reforma de la piscina coberta, després que s’hagin presentat quatre empreses a la licitació. L’obra que es va pressupostar en 266.999 euros es finançarà amb una aportació el 70% per part del Pla Únic d’Obres i Serveis  de Catalunya (PUOSC). 

El projecte contempla que, amb les millores que s’incorporaran, hi haurà un estalvi energètic del 32%, que es traduirà en un estalvi del 26% anual en la factura del gas i la llum per la qual cosa el consistori preveu recuperar en quatre anys els 80.000 euros de fons propis invertits en l’obra, segons ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

L'actuació preveu l’arranjament de les platges amb filtracions d’aigua, la reforma de les parts malmeses de l’estructura com les jàsseres i biguetes del soterrani, la substitució de la caldera per la millora de l’eficiència tèrmica, la substitució de la deshumanitzadora, la renovació dels conductes de ventilació, la instal·lació de nous elements de control per aconseguir una temperatura més controlada de les piscines i de manera més eficient així com la instal·lació de plaques solars a la teulada per millorar l’eficiència energètica.

La darrera actuació feta en aquesta instal·lació, la qual data de 1990, va ser el 2013 amb la renovació de la coberta amb la substitució de les 117 bigues de fusta de la teulada.

Comentaris