L'Ajuntament de Mollerussa ja disposa de l'informe dels defectes estructurals de l'Arxiu Comarcal

El fet que la majoria de les empreses implicades en l'execució de l'obra hagin desaparegut, implica que sigui l'asseguradora la que s'hagi de fer càrrec del cost de l'obra, encara que el consistori hagi d'avançar els diners.

Estat de les cantonades de l'edifici de l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell.
photo_camera Estat de les cantonades de l'edifici de l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell.

L'Ajuntament de Mollerussa disposa de l'informe que va sol·licitar per conèixer l'envergadura de les esquerdes que van aparèixer en la façana de l'Arxiu Comarcal, un equipament que es va inaugurar l'any 2009. Una deficiència que va obligar a col·locar unes tanques de protecció al voltant de l'edifici per evitar accidents.

L'informe tècnic especifica que no es tracta d'un problema de manteniment sinó d'una mala execució pel plantejament de l'obra, segons va explicar l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, que va afegir que les esquerdes actuals no suposen un perill, per la qual cosa l'equipament continua obert al públic.

Amb les dades de l'informe es podran emprendre les obres de reparació, que consistiran a relligar les parets en les cantonades de la façana, i posteriorment s'haurà de buscar una solució estètica per recuperar el recobriment actual de l'edifici en els punts en les que s'ha actuat.

Solsona ha explicat que el fet que la majoria de les empreses implicades en l'execució de l'obra hagin desaparegut no ha de ser problema per cobrar de l'asseguradora encara que sigui el consistori qui hagi d'avançar els diners de l'obra.

L'Ajuntament de Mollerussa és el titular de l'immoble que allotja l'Arxiu Comarcal, titularitat que comparteix amb el departament de Cultura i el Consell Comarcal del Pla d'Urgell.

   

Comentaris