L'Ajuntament obrirà Prat de la Riba a final de setmana un cop acabat el pas de vianants soterrat

El pas inferior comunicarà l’estació de ferrocarril amb la futura estació d’autobusos de Mollerussa, equipament que s'inciarà al gener i té un termini d'execució de sis mesos

Obres Tunel Estacio Tren Interior
photo_camera El pas unirà l’estació de ferrocarril amb la futura estació de busos

L’Ajuntament de Mollerussa preveu poder obrir al trànsit el carrer de Prat de la Riba a finals d’aquesta setmana un cop acabades les obres de construcció del pas inferior que ha de comunicar l’estació de ferrocarril amb la futura estació d’autobusos. L’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ha indicat que aquesta és la previsió que ja es va anunciar al setembre en una visita del conseller Josep Rull i que ha confirmat al consistori l’empresa adjudicatària de les obres.

L'estació tindrà capacitat d'estacionament per quatre autobusos més un addicional i tres places per a taxis

En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que a principis de l’any vinent s’iniciaran també les obres de construcció de la nova estació d’autobusos, que ja van ser adjudicades pel departament de Territori i Sostenibilitat el mes d’octubre a l’empresa Copisa per un import de 872.000 euros i un termini d’execució de sis mesos. L’estació d’autobusos tindrà una andana lineal, amb una capacitat d’estacionament per a quatre autobusos en bateria i disposarà d’una zona per a un autobús addicional i tres places per a taxis. L’andana principal, la zona d’espera exterior i l’edifici de serveis de l’estació estaran protegides amb una coberta metàl·lica.

Aquestes obres es faran de forma coordinada amb l’adequació com aparcament públic de la parcel·la paral·lela a les vies i que quedarà contigua a l’estació, una zona que haurà de suplir les necessitats de places de pàrquing que quedaran suprimides al carrer Prat de la Riba. Solsona ha indicat que des del consistori s’està treballant en la redacció del projecte de remodelació d’aquest carrer que ha de contemplar, entre altres aspectes com l’ampliació de les voreres, l’adequació de l’accés a l’edifici de Cal Duch, futura seu de l’Escola Municipal de Música. 

Pel que fa a les obres del pas soterrat, cal recordar que l’estructura té una longitud de 15,5 metres i 4 d’amplada, amb una alçada lliure a l’interior de 2,75 metres. Està adaptat a persones amb mobilitat reduïda mitjançant rampes i ascensors a banda i banda del pas. El pas inferior s’ha executat a base de peces de formigó armat prefabricat i l'estructura dels accessos s’ha realitzat mitjançant murs pantalla i lloses de formigó armats in situ. Els treballs, encarregats pel departament de Territori i Sostenibilitat, han comptat amb un pressupost de 855.000 euros

Comentaris