L’Associació de Professionals i Amics de la Construcció Artesanal Tradicional es presenta a la 151a edició de la Fira de Sant Josep

L'entitat vol fer difusió dels coneixements artesanals i de la construcció sostenible

Presentació PACAT (Copy)
photo_camera Presentació de l'Associació de Professionals i Amics de la Construcció Artesanal Tradicional (PACAT) a la Fira de Sant Josep - Foto: Cedida

La 151a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa ha acollit aquest diumenge la presentació de l’Associació de Professionals i Amics de la Construcció Artesanal Tradicional (PACAT), a la Sala 2 del Pavelló Firal, on s'hi han aplegat prop d'una vintena de persones. Els portaveus de l’associació han presentat l’entitat i han explicat els seus objectius, alhora que han agraït a la Fira de Sant Josep l’oportunitat per poder presentar l’associació en aquest escenari.

Tal com han explicat, PACAT reuneix tres tipus de perfils professionals: artesans reconeguts per la Generalitat de Catalunya, professionals relacionats amb la construcció tradicionals i persones que tenen interès o practiquen una artesania o ofici antic de manera no professional.

L’objectiu, segons han detallat el portaveu de l’entitat, Jordi Carulla, és “preservar el patrimoni material i immaterial de la construcció tradicional catalana, així com fer difusió de coneixements i tècniques ancestrals a través de tallers, xerrades, cursos o camps de treball”. PACAT també defensa la necessitat d’aplicar els sistemes de la construcció tradicional a projectes actuals “ja que és una manera a de construir sostenible i arrelada al territori”.

Comentaris