L’Escola Minyons d’Urgell de Fondarella, un dels premis Escoles Verdes 2020

El centre s’ha endut el premi a la millor actuació singular per Fondarella, Flora i Fauna

Escola Minyons d'Urgell de Fondarella, el primer dia del curs 2020-21
photo_camera Escola Minyons d'Urgell de Fondarella

L’escola Minyons d’Urgell de Fondarella ha estat una de les premiades dins del Premi Escoles Verdes 2020, que enguany s’ha repartit entre escoles i instituts de les comarques del Pla d’Urgell, el Vallès Oriental, la Garrotxa i la Selva. El certamen s’ha celebrat en el marc de la XVII Trobada d’Escoles Verdes, celebrada de forma virtual i presidida pels consellers Damià Calvet i Josep Bargalló.

El projecte Fondarella, Flora i Fauna ha sigut seleccionat com la millor actuació singular dins o fora del centre educatiu per part del jurat. Aquest ha volgut destacar el fet que és una iniciativa que, vinculada al currículum, fa que l’alumnat se’n pugui sentir protagonista i la faci arriba fora de l’àmbit escolar. També s’ha valorat molt positivament que l’actuació s’hagi pogut mantenir i adaptar durant el confinament i que el resultat comunicatiu sigui molt atractiu i de molta qualitat.

Fondarella Flora i Fauna s'ha realitzat a través d'eines de geolocalització i ha consistit a recollir durant el curs tot un seguit d'informació sobre la fauna i la flora del terme municipal. El projecte, que comptava amb el suport de l'Ajuntament, ha permès als escolars identificar i reconèixer els arbres i els animals de l'entorn, i prendre consciència de la importància de cuidar i protegir el medi natural.

Cal recordar que aquest mateix projecte va aconseguir fa uns mesos el primer premi del concurs Student Awards 2020 en la categoria de primària, uns guardons que lliura l'organització del Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'empresa GSMA.

Comentaris