L’estany celebra el Dia Mundial de les aus migratòries amb un taller teoricopràctic

Els assistents, una desena, han completat la sessió pràctica amb un cens d’aus des del mirador de Vallmajor de l’estany i una sortida de camp per a veure ocells de secà a la zona de Mas de Melons.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana han organitzat un taller teoricopràctic amb motiu de la commemoració del dia mundial de les aus migratòries. Aprofitant que coincideix amb el període migratori, l’anellador expert i ornitòleg Sergi Sales ha conduït aquesta activitat que inclou l’anellament d’ocells, una observació i un cens i també una sortida de camp. L’anellament s’ha desenvolupat al bosc de ca l’Aragonès, un bosc consolidat deu anys després de la recuperació de l’espai; el fet que el bosc de ribera ja sigui madur ha permès anellar-hi aus pròpies de zones boscoses, arbustives i de bosc de ribera, com ara la bosqueta vulgar, el rossinyol o el tallarol de casquet, a més a més de les aus típiques de les zones humides que hi solen habitar.

Els assistents, una desena, han completat la sessió pràctica amb un cens d’aus des del mirador de Vallmajor de l’estany i una sortida de camp per a veure ocells de secà a la zona de Mas de Melons.

La propera activitat que acull l’estany serà la primera tirada de bitlles de l’estany –el diumenge 17 de maig–, una exhibició que es durà a terme a l’accés a l’espai natural per Vila-sana organitzada juntament amb l’Ajuntament d’aquest municipi.

Comentaris