L'Estany d'Ivars i Vila-sana, un dels 300 indrets de Catalunya amb visita virtual amb Google Street View

Permet la visió 360 graus de Google Maps, una tecnologia que fins ara a Catalunya només era possible en llocs on podia passar un vehicle

Imatge de l'Estany d'Ivars i Vila-sana.
photo_camera Imatge d'arxiu de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

L'Estany d'Ivars i Vila-sana és un dels 300 indrets de Catalunya que es poden visitar de forma virtual amb Google Street View des del passat dia 7 d'abril. 

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi Puigneró, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, van presentar la setmana passada al Mobile World Centre de Barcelona el projecte “Google Trekker Catalunya" amb els objectius de potenciar l’atractiu turístic de la destinació catalana per tal d’atraure més turistes, i mantenir Catalunya com una destinació turística de referència en l’ús de les TIC per fer promoció turística.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a un acord signat entre Google i la Generalitat de Catalunya, que ha estat la primera administració d’Europa d’arribar a un acord d’aquestes característiques. El resultat ha estat que uns 300 indrets de Catalunya són actualment accessibles amb tecnologia Google Street View, “cosa que converteix la destinació catalana en el territori europeu amb més rutes “trekkejades” per quilòmetre quadrat”, segons el conseller.

Les imatges han estat gravades amb una motxilla que duu una càmara de 15 lents


La tecnologia Google Street View és la visió 360 graus de Google Maps, és a dir, permet accedir a una localització des de Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360 graus i recórrer-la com si hom es trobés realment allí de forma immersiva. Fins ara, a Catalunya això només era possible en indrets on podia passar un vehicle, però gràcies a aquest projecte ara també es pot accedir amb Google Street View a aquests 300 indrets catalans, entre els quals es troben rutes només realitzables a peu, parcs naturals, interiors de monuments i fins i tot algunes infraestructures turístiques.

Les imatges d’aquests 300 indrets han estat gravades amb una motxilla d’1,2 metres i 18 kg de pes, i que duu una càmera de 15 lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. La motxilla la porta una persona que pren les imatges mentre camina. Posteriorment, un cop processades, aquestes imatges s’incorporen a Street View.

Aquestes imatges es poden visualitzar des de l’ordinador, la tauleta o el mòbil. A més, també es pot utilitzar el mòbil per visualitzar-les des d’unes ulleres de realitat virtual, com per exemple unes Cardboards.

A més de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, a la demarcació de Lleida s'han inclòs els següents indrets, els quals es poden consultar clicant als enllaços:

Per poder veure les noves imatges de Google Street View podeu clicar en aquest enllaç 

Comentaris