L'Expoclàssic obrirà amb un 15% més d'expositors i més monogràfics

La representant territorial de l’Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat, inaugurarà el Saló dissabte al matí 

photo_camera L'alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, durant la presentació del Saló Expoclàssic que obrirà les seves portes dissabte al matí

“La maquinària firal torna a estar en marxa”, ha remarcat aquest matí l’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, en el transcurs de la roda de premsa realitzada amb motiu de la presentació de la 28a edició de l’Expoclàssic amb què s’engega, aquest cap de setmana, el calendari de fires de tardor de la capital del Pla d’Urgell.

El saló, adreçat al món del motor clàssic, obrirà els dies 16 i 17 amb un increment d’expositors d’un 15% respecte de la passada convocatòria. En total seran 62, dels quals 39 corresponen al Mercat de l’automòbil, motos, accessoris i col·leccionisme i la participació dels clubs, en tant que la resta (23) pertanyen al 3r Mercat d’Antiquaris, un sector que guanya rellevància a la fira, segons ha realçat t l’alcalde.

En aquest sentit, Solsona, que cobreix juntament amb el vicepresident de l’ens firal Joel Bastons la direcció executiva del Patronat des de la constitució del nou mandat municipal, ha destacat “l’important nivell expositiu” de la convocatòria d’enguany així l’especialització del saló, la qual cosa queda patent en la procedència dels paradistes del mercat, la qual respon a tot Catalunya, en especial a la demarcació de Barcelona, amb el 33% dels expositors, a més d’un 32% d’altres llocs de l’estat espanyol com València, Màlaga, Castelló, Cantàbria o Guipúscoa. 

El certamen comptarà un any més amb diferents monogràfics que esdevenen un reclam per als visitants. Sobre aquest apartat, l’alcalde ha indicat que enguany es comptarà amb tres exposicions: cotxes d’època, motos BMW i tractors antics; peces aportades per col·leccionistes i particulars.

Pel que fa a la primera mostra, entre 10 i 12 vehicles, la major part dels anys 20 i 30 del segle passat, s’exposaran al Pavelló Pla d’Urgell, i entre els models més espectaculars que es podran veure estarà un Packard V12 Cabriolet del 1937 –de la col·lecció Ramón Magriñà –, un Ford A Coupe del 1929 o un Overland Cabrio del 1928. 

Cartell + Mercat - català
Cartell + Mercat - català

El segon monogràfic tindrà com a protagonista la firma de motos BMW, amb motiu del seu centenari. Ubicada al Pavelló Verd, constarà d’unes 14 motos, entre elles una BMB R-17 militar del 1941 o una BMW R67 del 1953.

Finalment, la mostra de tractors antics estarà integrada per alguns models cedits pel mollerussenc Mingo Fabregat. Aquests vehicles s’exposaran al Pavelló 125è aniversari, i entre els models que es podran veure hi haurà un Junior Porsche Diesel del 1950.

Els Pavellons Firals estaran oberts al públic en un horari de 10 del matí a les 8 de la tarda, dissabte dia 16, i de les 10 del matí a les 2 del migdia, el diumenge dia 17. L’entrada és gratuïta.

Trobada de Motos Clàssiques i visites de clubs

Solsona ha assenyalat que l’Expoclàssic esdevindrà lloc de trobada i visita de clubs del sector. Així, en aquesta convocatòria estan previstes les visites del Club Citroën i del Club Amics de l’escarabat del Pla d’Urgell i rodalies, totes dues el dissabte al matí, i la del Club Mini Cooper Catalunya, diumenge al matí.

Diumenge dia 17 al matí, i com ja és habitual, el saló serà el marc de la Trobada de Motos Clàssiques Ciutat de Mollerussa, concentració que arriba enguany a la seva 29a edició. 

Aquesta concentració, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa i de l’Associació Motos Clàssiques Ponent, inclou un esmorzar popular, posterior recorregut pla d’uns 70 quilòmetres, visita a la fira en tornar i sorteig d’obsequis entre els participants. En aquesta 29a edició, la ruta passarà per les poblacions de Mollerussa, Golmés, Vilanova de Bellpuig, Bellpuig, Belianes, Maldà, l’Espluga Calba, els Omellons, Arbeca, Juneda, Torregrossa i Mollerussa.

Amb l’Expoclàssic Fira de Mollerussa engega el calendari d’activitats de tardor amb les cites de l’Expoclàssic (16 i 17 de setembre), el 22è Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa” (el 24 de setembre), el 28è Autotardor (del 20 al 22 d’octubre) i la 16a Mollerussa Lan Party (del 9 al 12 de novembre).

Reunió del Consell Directiu de Fira de Mollerussa

Durant la roda de premsa d'aquest dimarts,  l’alcalde i president de l’ens firal ha informat de la reunió, la setmana passada, del Consell Directiu de Fira de Mollerussa, sessió que es va aprofitar per explicar la situació actual en referència a l’arquitectura de l’organigrama de l’ens amb el canvi de mandat municipal i la impossibilitat de mantenir la figura del director en els termes de l’anterior legislatura. Segons va indicar Solsona, se’ls va transmetre la conjuntura i, en tant “no hi hagi un consens”, ell i el vicepresident assumiran executivament les tasques que es generin.

Comentaris