L'heroïna VAi recorre les escoles de Mollerussa per transmetre els valors del voluntariat

El còmic de l’heroïna VAI transmet el poder del voluntariat als escolars de Mollerussa

Alumnes i voluntaris en el taller a l'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa
photo_camera Alumnes i voluntaris en el taller a l'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa

El còmic protagonitzat per l'heroïna VAi és l'eina amb la qual el Consell Social de Mollerussa vol fomentar els valors del voluntariat, l'associacionisme i la solidaritat, entre els escolars de la ciutat. Aquest dilluns un col·lectiu de voluntaris i tècnics de l'Ajuntament van dur a terme a l'escola Mestre Ignasi Peraire un dels tallers programats amb l'objectiu de sensibilitzar als escolars en aquestes matèries.

Els alumnes de l'escola Mestre Ignasi Peraire confeccionen les VAi ulleresPer a dur a terme l'activitat s'ha lliurat als escolars el còmic protagonitzat per la VAi, i han treballat sobre exemples de solidaritat i tolerància, tot confeccionant les ulleres que utilitza l'heroïna en el còmic per superar les situacions injustes. Els voluntaris han participat en el treball manual, que havia de permetre als escolars poder aconseguir una mirada diferent de les situacions del dia a dia.

Amb aquestes eines els nens i nenes treballaran els valors que porta implícits el voluntariat a través de les tutories habituals del currículum acadèmic, segons ha explicat Anna Carné, membre del Consell Social, qui ha indicat que l'objectiu també és recollir les diferents opinions i idees dels nens i nenes que hi participin per així enriquir el projecte.

Els alumnes de l'escola Mestre Ignasi Peraire llegeixen el còmic de la VAiJunts serem invencibles, és el lema del projecte que està dirigit als escolars de tercer curs de primària i les seves famílies, així com a les Associacions de Pares i Mares (AMPA), als que es vol acostar al teixit l'associatiu de la capital del Pla d'Urgell i el valor de la solidaritat per promoure una consciència col·lectiva a llarg termini i ser una eina d'acció per a la transformació social.

Aquest és el segon centre de la ciutat que ja treballa amb aquestes eines després que el col·legi El Carme iniciessin el treball a finals de febrer. Al llarg d'aquest curs es portarà a terme el mateix taller a l'escola Pompeu Fabra i a Les Arrels.

Comentaris