La reforma, que convertirà el nucli urbà en zona d’ús exclusiu per al vianant

Imatge virtual de la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa
photo_camera Imatge virtual de la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa té previst aprovar aquest dijous les obres d'urbanització del centre urbà que afecten les places Manuel Bertrand, Major, Ajuntament i la baixada lateral, Pla d'Urgell, la zona de la Vilaclosa, el carrer de Jacint Verdaguer. Una actuació que transformarà la zona en prioritat per al vianant amb l'eliminació de l'aparcament i del trànsit rodat a excepció de la càrrega i descàrrega i el pas del veïnat.

A la licitació, que estava oberta a dues propostes, s'hi han presentat set empreses, entre les que s'ha adjudicat una zona a l'empresa Constructora de Calaf per un import d'1.308.401 euros, i la segona zona a l'empresa Serboniu per un import de 889.101 euros. Les obres s'executaràn en un termini de cinc mesos.

Aquesta millora del centre urbà destaquen la tria d'un paviment de nova generació i de fàcil manteniment que imprimirà un caràcter singular a la zona i en millorarà la imatge, una il·luminació característica que inclourà també punts de llum decoratius a terra

En la zona s'aplicarà el concepte SmartCity amb el disseny d'espais WIFI i amb videovigilància a través d'uns tòtems de 5 metres que reuniran el nom de la plaça, les connexions i les càmeres.

Al Ple extraordinari també abordarà una modificació de crèdits de 100.932 euros per poder incloure al Pla de Barris la pavimentació del carrer de Jacint Verdaguer, que inicialment s'havia descartat i el projecte de la qual va ser aprovat en la darrera Junta de Govern. La modificació es finançarà amb la subvenció del 50% de l'obra per part del Pla de Barris, el 25% del cost per part de l'Ajuntament i el 25% restant provindrà de les contribucions especials, l'ordenació de les quals serà també un altre dels punts de l'ordre del dia i també l'ordenació de les contribucions especials de l'obra de millora de l'avinguda de Catalunya.

D'altra banda, la brigada municipal està treballant aquesta setmana en la millora de la pavimentació del carrer de Navarra. Les obres han obligat a reencaminar el trànsit rodat en aquella zona mentre durin els treballs, que es faran en dues fases i es preveu que puguin estar enllestits en 10 dies.

Comentaris