Un estudi establirà abans de final d'any l'enderroc o no dels 160 pisos del grup Sant Isidori de Mollerussa

imatge d'una de les actuacions en els blocs del grup Sant Isidori 2
photo_camera Darrerament s'han portat a terme diferents actuacions en aquests blocs

El procés de recol·locació dels veïns que viuen en habitatges del grup Sant Isidori de Mollerussa avança i el consistori de la capital del Pla d'Urgell ja disposa de set pisos per ubicar-hi aquells qui demanin un trasllat. Segons l'alcalde Marc Solsona no serà fins a final d'any que es disposarà de l'informe definitiu que ha de declarar o no l'estat de ruïna tècnica o econòmica dels quatre blocs que compten amb un total de 160 habitatges. Si la ruïna es pot acreditar, es procedirà a l'enderroc del conjunt i començarà el procés de recol·locació dels veïns que ocupen un total de 120 habitatges. Solsona ha explicat que hi ha d'haver més d'un 50% dels habitatges en ruïna econòmica per tirar endavant l'enderroc i l'Ajuntament té informes que demostren també la ruïna tècnica d'aquestes vivendes. En qualsevol cas, fins que no es prengui la decisió definitiva, l'Ajuntament ha adjudicat una partida de 32.000 euros per implementar mesures de seguretat en l'entorn d'aquest grup d'habitatges.

El consistori ja disposa de set pisos per ubicar-hi aquells qui demanin un trasllat

A banda dels 7 habitatges de què disposa l'Ajuntament de Mollerussa i pels quals ja ha rebut sol·licituds de veïns del Grup Sant Isidori que s'hi volen traslladar, en paral·lel, l'Agència d'Habitatges de la Generalitat ja està comprant pisos per recol·locar la resta de veïns

El passat mes d'agost, l'Ajuntament va signar un conveni amb els departaments de Governació i Habitatge, i Territori i Sostenibilitat, per tirar endavant aquesta operació que es podria allargar uns 4 anys. L'objectiu, si es declarà la ruïna, és enderrocar el grup d'habitatges, que actualment presenten un estat de degradació important. Les poc més de 100 famílies que hi viuen es reallotjaran en pisos de la mateixa capital de Pla d'Urgell i pagaran preus de lloguer social que s'adaptaran a les seves capacitats econòmiques. 

Ara s'han adjudicat els treballs de delimitació de bona part del perímetre del grup Sant Isidori per garantir la seguretat, ja que hi ha punts amb despreniments de façana. En els darrers anys s'han hagut d'apuntalar balcons i també alguns han caigut i posteriorment s'han tapat les obertures per evitar caigudes.

Comentaris