La finca d'ACUDAM en la travessera Domènec Cardenal serà per als vianants

La travessera Domènec Cardenal actualment no té sortida a l'avinguda del Canal
photo_camera La travessera Domènec Cardenal actualment no té sortida a l'avinguda del Canal

L'Ajuntament de Mollerussa i l'Associació Comarcal Urgell d'Ajut al Minusvàlid (ACUDAM) han arribat a un acord per desencallar el projecte d'urbanització de la travessera de Domènec Cardenal, inclòs en el Pla de Barris. L'Actuació, encara que permetrà obrir la travessera fins a l'avinguda del Canal no permetrà la circulació de vehicles.

ACUDAM ha cedit 323 metres quadrats de terrenys de la seva propietat que es convertiran en un vial per a vianants i per a la circulació dels usuaris i personal de l'entitat social. Les obres es duran a terme, en aquesta zona en dues fases, per tal que no afectin l'activitat diària del transport i dels vehicles de l'entitat, que seran els únics que podran circular per aquest tram de la travessera.

La travessera de Domènec Cardenal és una de les poques que queden sense urbanitzar a la ciutat, una circumstància que ha provocat malestar i denúncies entre els veïns, a causa dels tolls i el fang que s'acumula en els dies de pluja 

Plaça Pla d'Urgell reformadaEl consistori va incloure aquest tram de vial del carrer Domènec Cardenal fins a l'avinguda del Canal en el Pla de Barris, per tal de poder finançar la urbanització.

El consistori també ha inclòs en el Pla de Barris la plaça Pla d'Urgell, encara que en un principi va desestimar aquesta actuació, argumentant que ja s'havia dut a terme una recent remodelació, i per altra banda amb la voluntat d'esperar el futur dels edificis que es troben en l'illa de l'edifici de l'Ajuntament i que són de propietat particular.

El consistori celebrarà aquest divendres un Ple extraordinari per tal de desplegar la licitació de les obres del centre de la ciutat, un concurs que es presenta en dues propostes, la primera amb un pressupost d'1.045.984 euros, inclourà les places de Manuel Bertrand, Major, la zona de la Vilaclosa i el carrer de Jacint Verdaguer. El segon lot, valorat en 1.422.948 euros, compren la plaça de l'Ajuntament, la baixada lateral d'aquesta plaça i també la plaça del Pla d'Urgell, així com la pavimentació del carrer de Jacint Verdaguer, que també havia quedat exclosa en la proposta inicial.

Comentaris