L'adjudicació del servei de jardineria posa contra les cordes l'Ajuntament de Mollerussa

Els grups de l'oposició ERC, PSC i PP, qüestionen el procediment i manifesten que darrerament hi ha una manca de manteniment en les zones enjardinades de la ciutat

Ple de l'Ajuntament de Mollerussa del mes de juliol
photo_camera Ple de l'Ajuntament de Mollerussa del mes de juliol

L'Ajuntament de Mollerussa s'ha vist obligat a desestimar el concurs per l'adjudicació del servei de jardineria de la ciutat, a causa de diversos errors en el plec de condicions de la licitació, una decisió que es va presentar a l'aprovació en el Ple que es va celebrar aquest dijous. Els grups de l'oposició ERC, PSC i PP, van estar d'acord en retirar la licitació, però van qüestionar la redacció del plec de condicions que s'havia redactat per la licitació.

Segons el portaveu popular Joan Simeón, les zones enjardinades del municipi es troben en una lamentable situació, que atribueix d'una banda a la jubilació del cap de la brigada de Jardineria Joan Blanch i per altra al retard en el procés d'adjudicació del servei a la nova empresa. Simeón va afegir que ara el consistori haurà de contractar una empresa externa per a dur a terme els treballs, mentre es torna a convocar la licitació i això suposarà una nova despesa pel consistori.

Per la seva banda la portaveu socialista Teresa Ginestà, va ser molt crítica amb la redacció del plec de condicions del concurs, en considerar que s'havien comès errors molt greus que no es podien atribuir als serveis tècnics del consistori. Ginestà va demanar a l'alcalde Marc Solsona que confirmés qui havia redactat el document, i va arribar a qüestionar que ho fessin els serveis tècnics, ja que el seu grup els havia consultat al respecte i se'ls va respondre que no en sabien res.

L'alcalde Marc Solsona va afirmar que el plec de condicions s'havien redactat des de la casa, i que assumia l'errada, i que es tornaria a redactar, aquest cop sense presses.

A aquesta resposta Ginesta va intervenir manifestant que algú mentia, ja que les consultes que es van fer als responsables de les diferents àrees tècniques va assegurar que no tenien res a veure amb el projecte. Ginestà va dir que la situació feia sospitar que la redacció del plec s'havia fet d'una manera molt interessada.

El portaveu d'ERC Engelbert Montalà, no va ser tant bel·ligerant, però sí que va reiterar l'estat lamentable de les zones enjardinades, I va demanar a l'equip de govern que agilitzes el nou concurs per tal que una nova empresa es pogués fer càrrec del servei.

Alguns dels defectes del plec de condicions feien referència al percentatge d'IVA que s'havia d'aplicar al pressupost del servei, així com la manca de detalls sobre la subrogació -cessió del material propietat del consistori-, que no detallava ni l'inventari ni la valoració d'aquest.

Comentaris