L'Ajuntament de Mollerussa licita les primeres obres del Pla de Barris

Imatge virtual del resultat de l'urbanització del carrer Ciutat de Lleida
photo_camera Imatge virtual del resultat de l'urbanització del carrer Ciutat de Lleida

L'Ajuntament de Mollerussa ha tret a licitació en dos paquets diferenciats la contractació de les obres de millora de quatre carrers, que estan inclosos en el Pla de Barris. Es tracta, d'una banda, dels carrers de Santa Cristina i de l'Estrella, que tenen un pressupost de licitació de 263.183 euros, i del carrer de l'Onze de Setembre i de la Ciutat de Lleida, per una altra, amb unes obres pressupostades en 277.877 euros.

Les millores previstes faran que el carrer de la Ciutat de Lleida passi a ser d'ús exclusiu per a vianants

Totes dues contractacions tenen un termini màxim d'execució de quatre mesos, tot i que la rebaixa d'aquest termini serà un dels criteris de valoració que ha fixat el consistori en les condicions per a l'adjudicació. Les millores previstes faran que el carrer de la Ciutat de Lleida passi a ser d'ús exclusiu per a vianants, mentre que els altres tres es convertiran en carrers amb prioritat per als vianants però mantenint la circulació de vehicles per la qual cosa es planteja diferenciar-ne els paviments.

aquestes obres, que són subvencionades al 50% per la Generalitat a través del Pla de Barris mentre que el 50% restant es reparteix a parts iguals entre Ajuntament i veïnat

Pla de Barris4Així mateix, també es preveu actuar a la xarxa de clavegueram en els carrers de Ciutat de Lleida i Santa Cristina, on s'aprofitaran les canonades però s'incorporaran noves escomeses. També es renovarà l'enllumenat en tots quatre carrers amb la substitució de totes les làmpades de vapor de sodi per làmpades de LED i la incorporació d'una doble potència en horari de nit i en horari de matinada amb l'objectiu d'incrementar l'estalvi energètic, un estalvi que pot arribar a ser del 60%, segons el projecte. 

es preveu actuar a la xarxa de clavegueram en els carrers de Ciutat de Lleida i Santa Cristina, on s'aprofitaran les canonades però s'incorporaran noves escomeses

Cal recordar que el 13 de juliol el Ple de l'Ajuntament de Mollerussa va aprovar l'expedient d'imposició i ordenació de contribucions especials per a la realització d'aquestes obres, que són subvencionades al 50% per la Generalitat a través del Pla de Barris mentre que el 50% restant es reparteix a parts iguals entre Ajuntament i veïnat. En aquest sentit, el Ple municipal del 28 d'abril també va aprovar per unanimitat una operació de crèdit de 2 milions d'euros per finançar una part de les obres previstes dins del Pla de Barris 2017-2018. 
 

Comentaris