L'Ajuntament de Mollerussa té previst tenir enllestit el nou INS el curs 2019-2020

Institut Mollerussa 4 - Cal Duch
photo_camera Institut Mollerussa 4 - Cal Duch

L'Ajuntament de Mollerussa ha aprovat aquest dilluns una modificació de crèdit de 22.442 euros, per iniciar el procés de construcció de l'INS Mollerussa 4. Una partida que ha de permetre encarregar el projecte d'una primera actuació que consisteix en la redacció del projecte de moviment de terres, pavimentació, tanca perimetral i el vial d'accés al nou centre de secundària de la ciutat.

Terrenys de l'Institut Mollerussa 4Segons ha explicat l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, d'acord amb el Departament d'Educació, el consistori vol agilitzar els tràmits per tal que el nou centre educatiu pugui entrar en servei el pròxim curs, i es deixi d'impartir classes en l'antic edifici de Cal Duch. Solsona ha afegit que els terrenys, situats a darrere de la llar d'infants El Niu, ja són de titularitat municipal i que és el consistori qui s'ha de fer càrrec de la construcció del vial d'accés, ja que actualment no hi ha un carrer que hi condueixi directament.

El consistori dura a terme aquesta actuació, mentre el Departament d'Educació prepara la resta d'elements per poder iniciar les obres de l'INS Mollerussa 4, de la capital del Pla d'Urgell. La voluntat és poder facilitar en el possible el desplegament del nou equipament educatiu, per aquest motiu, el consistori no descarta col·laborar en el finançament del 50% d'aquesta primera fase, per tal que el Departament d'Educació tingui preparat l'espai per poder col·locar els mòduls que han de conformar el nou centre educatiu.

Institut Mollerussa 4 - Cal Duch  1L'objectiu és que al curs 2019-2020 els alumnes que actualment estan fent classe a Cal Duch puguin anar al nou centre. Això no obstant, Solsona ha matisat que la Generalitat no té pressupostos aprovats encara i que hi ha una sèrie d'inconvenients a tenir en compte per al qual cosa avancem amb el solar per deixar-lo adequat en temps i forma.

Per la seva banda els portaveus d'ERC i del PSC, Engelbert Montalà i Teresa Ginestà, respectivament es van pronunciar en el Ple, manifestant que Mollerussa haurà d'assumir aquest cost, a causa de la falta de previsió de l'equip de Govern, ja que els terrenys no es van lliurar al Departament d'Educació fins al mes de desembre del 2018. Per aquest motiu el consistori ha de fer-se càrrec d'algunes partides del projecte per tal de poder tenir les obres enllestides al setembre. Engelbert Montalà, va afegir que als 22.000 euros del projecte s'hauran d'afegir al voltant de 40.000 euros més de la pavimentació en la qual se situaran els mòduls.

El director territorial d'Educació, Carles Vega, va explicar que amb aquest conveni es podrà garantir que els alumnes de l'INS Mollerussa 4 comencin el curs al setembre. Amb el compromís de l'Ajuntament de Mollerussa, Educació podrà agilitzar les obres, ja que la direcció territorial ja disposa de pressupost i dels mòduls que s'han d'instal·lar en el solar.

Vega ha afegit que des del Departament, ja s'havia advertit al consistori mollerussenc, que si no es disposava dels terrenys durant l'any 2018, es corria el risc que el curs 2019-20120 s'hagués de prolongar a Cal Duch, amb aquest conveni, l'Ajuntament agilitzarà una primera fase, que hauria pogut desplegar Educació s'hi hagués disposat dels terrenys en un termini adequat, tal com es va demanar.

Comentaris