L'Ajuntament del Poal amenaça de tancar espais de l'escola El Roser el pròxim curs

Carles Vega recorda que un acord de Govern que es va aprovar l'abril del 2019, reflectia perfectament el calendari i les fases d'execució de la nova escola El Roser. Un pressupost d'1.100.000 euros que es desplegarien en tres fases, 17.517 euros en el 2021, 727.644 euros el 2022, i 354.838 euros el 2023, any en què finalitzaria el nou centre educatiu
Escola El Roser del Poal
photo_camera Escola El Roser del Poal

S'ha acabat la paciència, segons l'alcalde del Poal, Rafel Panadés perquè des de l'any 2011 estem esperant que el departament d'Educació construeixi una nova escola en el municipi. Un equipament que a hores d'ara és imprescindible per dues raons: l'increment de la matrícula que ha passat de 37 a 60 alumnes, i la necessitat del consistori de recuperar espais de l'edifici consistorial que s'han cedit a l'escola i que s'haurien de destinar a altres usos pel municipi, ha afegit Panadés.

Roda premsa Rafel PanadesPer tot plegat, l'alcalde del Poal ha amenaçat de recuperar els espais, de l'aula de música, la Biblioteca, l'aula d'informàtica o l'espai de reunions de la ZER, que no són imprescindibles a l'escola, si no rep una resposta per part d'Educació, amb un calendari per l'execució del projecte de la nova escola.

L'alcalde del Poal i president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, ha mostrat la seva indignació pel fet que Educació no faci cap gest per construir l'escola, quan sap perfectament les dificultats que té el centre. Per altra banda Panadés ha afegit que el departament disposa dels terrenys i la llicència d'obres des de l'any 2011, i l'any passat hi havia un compromís de Govern per iniciar la redacció del nou projecte.

Panades ha destacat que el projecte ha tingut una llista de despropòsits des de l'any 2011, quan es van iniciar les primeres tramitacions, s'ha modificat el projecte, es va reduir la capacitat, preveien una davallada demogràfica i ha sigut tot el contrari. L'abril del 2019 un acord de Govern aprova la redacció d'un nou projecte, que s'havia d'adjudicar al desembre del mateix any, però a hores d'ara encara no s'ha fet res, per la qual cosa Panadés assegura que se senten enganyats.

Panades ha etzibat que no es pot admetre El Roser sigui l'únic centre de la demarcació de Lleida que els alumnes s'han de desplaçar entre aules, pel carrer

L'escola El Roser en la planta baica de l'Ajuntament del PoalPer la seva banda el director territorial d'Educació, Carles Vega ha volgut destacar que considera una deslleialtat institucional fer públiques unes amenaces sense haver parlat amb el responsable del departament. Vega ha afegit que l'alcalde del Poal, igual que qualsevol alcalde té les portes obertes del departament sempre que ho necessiti.

Pel que respecte al projecte, Vega ha insistit en el fet que el Departament no ha enganyat a ningú, ja que un acord de Govern que es va aprovar l'abril del 2019, reflectia perfectament el calendari i les fases d'execució de la nova escola El Roser.

Un pressupost d'1.100.000 euros que es desplegarien en tres fases, 17.517 euros en el 2021, 727.644 euros el 2022, i 354.838 euros el 2023, any en què finalitzaria l'obra del nou centre educatiu

Acord de Govern escola El Roser del PoalAmb aquestes dades, Vega demana memòria a Panadés, i també l'hi recorda que el concepte de propietat dels espais no és tal, ja que tots pertanyen a l'Ajuntament. Com en tots els municipis, els edificis d'educació infantil i primària pertanyen als consistoris.

Vega, assegura que l'alcalde del Poal no pot privar a cap nen, ni nena al seu dret a una educació adequada

Comentaris