L'escola Pompeu Fabra de Mollerussa estrena projecte pedagògic

La iniciativa incorpora les taules de Llum com a eina per fomentar l'observació, l'atenció i la concentració dels escolars

Taules de llum Pompeu Fabra 4
photo_camera Activitats dels alumnes en l'aula de les taules de llum Pompeu Fabra

L'escola Pompeu Fabra de Mollerussa ha posat en marxa aquest curs un projecte pedagògic que té com a objectiu incorporar una nova manera d'aprendre. El centre ha habilitat una aula en la qual s'han instal·lat sis taules de llum, amb les que es duen a terme diferents activitats.

Les taules de llum són un recurs molt utilitzat a les escoles Reggio Emilia, un mètode amb el qual es reconeix que els infants estan potencialment preparats, tenen curiositat i interès per a construir el seu aprenentatge, fent servir tot allò que l'ambient l'ofereix en la seva interacció social. Els mestres són conscients d'aquesta potencialitat i construeixen, amb els infants, el programa per a recolzar-los en el seu desenvolupament.

Activitats dels alumnes en l'aula de les taules de llum Pompeu FabraL'escola Pompeu Fabra va dissenyar unes taules de fusta amb una superfície de metacrilat que emet llum des del seu interior. I és precisament la llum la que permet dotar a aquest element d'una màgia especial, ja que li dóna una altra perspectiva i una imatge diferent dels objectes que posem a sobre, amb aquestes eines es permet treballar l'observació, l'atenció i la concentració, així com la memòria visual, el desenvolupament de la imaginació i la creativitat entre altres aptituds i valors.

A més a més, segurament un dels aspectes més significatius de l'educació a Reggio Emilia és la mirada que tenen cap als infants. Els nens i les nenes són els protagonistes actius del seu procés de creixement i aprenentatge, i amb aquesta eina es fomenta la capacitat d'abstracció.

Comentaris