L'Expoclàssic arriba amb més monogràfics que mai

Expoclàssic 2017
photo_camera La Fira Expoclàssic de Mollerussa el 2017.

Fins a quatre monogràfics de cotxes i motocicletes clàssics, un ampli mercat d’accessoris i col·leccionisme i la secció de venda de cotxes i motos amb més de 25 anys, completaran l'oferta de la fira Expoclàssic, un certamen de referència en el seu àmbit que tindrà lloc els dies 4 i 5 de maig a Mollerussa.

En aquesta 24a edició, hi participaran total de 34 expositors, 29 dels quals ho faran amb una parada al Mercat de l’Automòbil, Motos, Accessoris i Col·leccionisme, mentre que els altres 5 corresponen a clubs. Pel que fa a la procedència d’aquests expositors, un 50% seran procedents de la demarcació de Barcelona, un 25% de Lleida i el 25% restant d’altres punts de fora de Catalunya com a Madrid, Castelló, Osca, Navarra o València. 

Uns 10.000 visitants van passar l’any passat per la fira Expoclàssic, una xifra que des de l’organització es confia a mantenir enguany, segons ha explicat el director de Fira de Mollerussa

Com és habitual, a més del mercat amb recanvis i peces de col·lecció, el Saló ofereix diferents monogràfics, els quals enguany augmenten i se'n faran quatre. Dues mostres seran sobre vehicles i estaran dedicades a la firma francesa Citroën, amb motiu del seu centenari, i al model 1430 de Seat.

Entre els exemplars que el públic podrà veure a la mostra de Citroën destaquen un 5 cavalls –conegut com a cua de gall- del 1925 o un Maserati del 1966

Pel que fa al sector de les motocicletes també se n'exposaran dues mostres, una dedicada a motos de preguerra, amb models dels anys 20, 30 i 40, i on es podran veure, entre altres, una Norton H16 del 1931 o una Royal Enfield del 1936. La segona mostra serà sobre motos esportives nacionals, amb models de Bultaco, Montesa o Ossa

El certamen estarà obert al públic dissabte dia 4 de les 10 del matí a les 8 del vespre i diumenge dia 5 de les 10 del matí a les 2 del migdia, amb un preu de l’entrada de 3 euros. 

Visites de clubs amb concentració de clàssics

El certamen és també any rere any punt de trobada per a clubs del sector del motor clàssic amb concentracions i visita al Saló. En aquest sentit, el club Històrics.org ha organitzat per al dissabte dia 4 una trobada de porsches a la qual està previst que hi assisteixin entre 30 i 40 vehicles. També està confirmada una trobada de cotxes americans, el diumenge al matí, així com una altra d’autocaravanes Volkswagen –que ja van venir l’any passat– i que enguany tornen a repetir la seva visita a la fira.

Trobada de Motos Clàssiques amb parada als cellers Costers del Sió

Diumenge dia 5 es portarà a terme la tradicional Trobada de Motos Clàssiques, una cita que enguany arriba a la seva 26a convocatòria amb la previsió d’aplegar un any més una setantena de participants. Com en anys anteriors, la sortida tindrà un recorregut pla d’uns 75 quilòmetres i enguany farà l’habitual parada als cellers Costers del Sió a Flix-Montgai. La concentració, en l’organització de la qual col·labora l’associació Motos Clàssiques Ponent, serà a les 8.30 hores amb la recollida de pitrals per continuar amb el tradicional esmorzar i posterior sortida a les 10 del matí. 

El recorregut d’enguany serà Mollerussa – Golmés – Castellnou de Seana – Ivars d’Urgell – Castellserà – Preixens – Montgai – Penelles –Mollerussa

Comentaris