El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín visita l'INS Mollerussa per conèixer el projecte 'Agricultura 4.0'

El subdelegat ha conegut també el projecte d’ampliació de les instal•lacions de l’IES Mollerussa que preveu, la creació d’un centre de formació i recerca del sector boví, una escola d’equitació o la creació d’un centre de recerca en indústria alimentària
El subdelegat del Govern, José Crespín visita l'INS Mollerussa ©ConsolCaro
photo_camera El subdelegat del Govern, José Crespín visita l'INS Mollerussa ©ConsolCaro

L’IES Mollerussa, va ser seleccionat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional per dur a terme un projecte d’innovació i investigació finançat amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). Per aquest motiu el subdelegat del Govern, José Crespín, ha visitat aquest divendres el centre educatiu, acompanyat pel director de l’institut, Antoni Reig, així com pel director del Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Claudi Vidal.

Durant la visita el subdelegat ha conegut els detalls del projecte en el que participa el centre educatiu juntament amb altres quatre centres docents més d’Aragó, Extremadura i Navarra. El projecte, presentat a la convocatòria 2021 del Ministeri, rebrà 189.945 euros per analitzar els reptes i oportunitats de l”Agricultura 4.0”.

El projecte pot aportar una visió molt interessant per part dels estudiants amb la finalitat de fomentar i visualitzar les potencialitats tecnològiques i digitals d’un sector vital i essencial a les Terres de Lleida

Imatge virtual del futur centre de formació de l'INS Mollerussa @INSMollerussa
Imatge virtual del futur centre de formació de l'INS Mollerussa @INSMollerussa

La iniciativa impulsada per l’IES Mollerussa és una dels 140 projectes en matèria de Formació Professional seleccionats pel Ministeri que rebran un total de 23,8 milions d'euros  finançats a través dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. L’objectiu de la convocatòria d’aquests projectes de col·laboració entre centres de FP de tot el país és compartir coneixements per contribuir de forma conjunta a modernitzar la Formació Professional a Espanya.

El director Antoni Reig mostra el projecte d'ampliació de l'INS Mollerussa ©INSMollerussa
El director Antoni Reig mostra el projecte d'ampliació de l'INS Mollerussa ©INSMollerussa

En el decurs de la visita, el subdelegat ha conegut també el projecte d’ampliació de les instal•lacions de l’IES Mollerussa en el que treballa el centre i que preveu, per exemple, la creació d’un centre de formació i recerca del sector boví, una escola d’equitació o la creació d’un centre de docència i recerca en indústria alimentària. El projecte també inclou l’impuls de les energies renovables en el complex educatiu per poder implementar polítiques de sostenibilitat en tots els edificis del centre.

El subdelegat ha volgut posar en valor el dinamisme del centre en impulsar l’ampli ventall d’oferta docent que ofereixen als joves, així com l’empenta decidida en apostar per la recerca i la innovació com a eines estretament vinculades al futur dels estudiants”.

Comentaris