Linyola estrenarà la ruta gastronòmica amb motiu de la Fira de la Camamilla

En el marc de la Fira se celebrarà la tercera edició de la Marxa Mascançà, que organitza el Club Excursionista de Linyola amb la col·laboració de l'ajuntament i que discorrerà pels termes de Vila-sana, Vallverd d'Urgell, el Castell del Remei i l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Àlex Mases presideix l'acte de presentació de la Fira de la Camamilla
photo_camera Àlex Mases presideix l'acte de presentació de la Fira de la Camamilla

La ruta gastronòmica és una de les novetats que l'Ajuntament de Linyola ha incorporat a la tercera edició de la Fira de la Camamilla, que se celebrarà el 13 i 14 de maig. Amb aquesta iniciativa, l'organització de la fira vol atreure els visitants, que podran gaudir d'una tretzena de plats que tindran com a element, tant decoratiu com de components, aquesta planta remeiera. Segons va explicar l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, la mostra ha estat possible gràcies a la vinculació d'una desena d'establiments del municipi que han elaborat menús de degustació, originals i creatius, que seran el complement per atreure més públic a la fira.

GuspiraDes del restaurant La GuspiraAssum Roigé, va explicar que el seu establiment ha elaborat el que anomena paisatge de primavera de cítrics, xocolata blanca i camamilla de Linyola, una creació gastronòmica que intenta sorprendre amb una varietat de contrastos. Per la seva banda Larisa Adaykina, de la fleca pastisseria Castella o Cal Gana posa el toc dolç amb un sant honoré amb caviar de camamilla, entre altres creacions que tindran la planta remeiera com a inspiració.

Mases va afegir que l'Ajuntament destinarà al voltant de 5.000 euros en l'organització del certament, una inversió que confia que es pugui transformar en un retorn que dobli aquesta quantitat. Mases també ha destacat el fet que l'organització compta amb la implicació d'un gran nombre de vilatans i d'entitats, que consideren que es tracta d'una manera de divulgar el municipi i la comarca, amb els seus atractius turístics.

Imatges de la Marxa MascançaEl diumenge, en el marc de la Fira de la Camamilla, se celebrarà la tercera Marxa Mascança, una prova que organitza el Club Excursionista de Linyola amb la col·laboració del consistori. Els organitzadors esperen al voltant de 400 participants, que podran recórrer 15 o 23 quilòmetres, entre els termes de Vila-sana, Vallverd d'Urgell, el Castell del Remei i l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

Les iniciatives de la Fira de la Camamilla de Linyola es completen amb la convocatòria d'un concurs de fotografia d'Instagram, amb temàtica lliure, que es podrà penjar en l'aplicació amb l'etiqueta #camamilla2016, i que es podran seguir en el perfil ·#firadelacamamilla. Els participants optaran a premis de menús degustació i serveis turístics entre els establiments col·laboradors de Linyola, valorat en 150 euros.

.

Comentaris