Linyola estudia una actuació urgent de la façana de l’església de Santa Maria

La façana de l’església es troba en un estat lamentable i alguns dels seus elements molt deteriorats pel pas del temps, el que ha obligat 
al consistori a estudiar mesures urgents

Església Santa Maria Linyola
photo_camera Església Santa Maria Linyola

Església Santa Maria Linyola 1L’Ajuntament de Linyola es veu obligat a prendre mesures urgents respecte a l’estat de la façana de l’església de Santa Maria, un element arquitectònic que es troba molt deteriorat  i que esta perdent alguns dels elements més representatius, segons ha explicat l’alcalde Àlex Mases.

La façana d’estil renaixentista, que s’atribueix al l’escultor italià Andrea Fortonato de Peregrini, segons l’estudi de l’historiador Joan Yeguas, i esta dedicat a l’anunciació, per la qual cosa tenia un arcàngel, la mare de déu sobre els pilars de l’entrada, i deu pare en el centre. D’aquests elements pràcticament no s’en defineix cap degut a l’erosió de la pedra.

Per altra banda fa aproximadament vint anys es va dur a terme una actuació en la base dels pilars i en la part superior de l’arcada de  l’entrada com a mesura de seguretat. L’alcalde de Linyola, Àlex Mases, afegeix que la voluntat del consistori es poder dur a terme una actuació integral de la façana per tal de recuperar dis de les possibilitats l’estat original. Mases assegura que l’església es un dels elements distintius del municipi catalogada com a Be Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Una construcció de l’època renaixentista d’estil gòtic d’un gran atractiu tu-rístic.

Mases afegeix que la situació estratègica de Linyola ha convertir el campanar de Santa Maria en un mirador d’excepció de tota la Plana d’Urgell. En aquest sentit el consistori té previst instal·lar en la part alta del campanar uns plafons interpretatius per tal de que el visitant pugui identificar els elements més destacats que es poden observar des de aquest punt del Pla d’Urgell. L’alcalde afegeix que el consistori no pot permetre que un element d’aquest valor es continuï deteriorant per la qual cosa espera trobar el suport de les administracions. ,

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement