Linyola inicia la primera fase de les obres de la Ronda Pau Casals

Tram de la Ronda Pau Cawsals en la que actua l'Ajuntament de Linyola
photo_camera Tram de la Ronda Pau Casals en la que actua l'Ajuntament de Linyola

L'Ajuntament de Linyola ha iniciat les obres d'arranjament del tram de la Ronda Pau Casals que discorre des de l'encreuament del carrer La Font fins al camí de Balaguer a l'alçada del cementiri. L'actuació preveu millorar al voltant d'un quilòmetre de traçat que incrementarà l'amplada dels 5 metres actuals a 14 metres, per tal de millorar la circulació de vehicles agrícoles i pesants.

Segons l'alcalde de Linyola Àlex Mases, es tracta d'un camí molt transitat i al mateix temps molt utilitzat pels veïns que es desplacen fins al cementiri, motiu pel qual el projecte preveu una amplada suficient perquè en una pròxima fase es pugui habilitar un pas per a vianants, que pugui garantir la circulació a peu fins al cementiri. En aquesta primera fase, que compta amb un pressupost de 45.000 euros, es prepararà l'amplada del nou traçat i s'han dut a terme les expropiacions dels terrenys necessaris per a l'actuació, i quedarà pendent, en la mesura que el consistori tingui disponibilitat pressupostaria, o finançament, de la part de la pavimentació.

Mases ha afegit que aquest camí es podria convertir en cinturó de circumval·lació, que continuaria des del camí de Balaguer fins a la rotonda de la carretera de Bellcaire, davant de la Cooperativa. Un projecte que permetria completar la circumval·lació del municipi, amb l'actual variant. Però això aura d'esperar el POUM, diu Mases.

Comentaris