Linyola recupera la via verda amb la col·laboració dels joves que participen en el camp de treball

El grup de voluntaris que participen en el camp de treball de Linyola
photo_camera El grup de voluntaris que participen en el camp de treball de Linyola

El segon any dels camps de treball de Linyola ha permès al municipi del Pla d'Urgell recuperar un vial verd que s'afegirà a les rutes saludables del municipi. Els treballs de recuperació l'han dut a terme una quinzena de joves que participen del 7 al 21 de juliol en el camp de treball Lo Canalet de Roquetes, impulsat per la direcció general de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i gestionat pel pel servei de projectes educatius i de lleure Quàlia de l'Associació Alba. 

la clau de l'èxit dels camps de treball és la implicació de tota la comunitat en mostrar i donar el bo i millor del municipi

El grup de voluntaris preparen el material per la via verda de Linyola 1Els joves d'entre 14 i 27 anys han realitzat diferents intervencions a la sèquia del poble i transformant els camins perquè tothom en pugui gaudir. Es tracta d'adaptar aquest espai perquè s'hi pugui circular tant en bicicleta com a peu i adaptar-lo i poder mantenir el circuit obert tot l'any. Els treballs se centren en la desforestació de tot aquest espai i la construcció d'un pont que permeti travessar la sèquia per poder accedir al camí de Lleida, així com la catalogació de la flora i la fauna mitjançant diverses tècniques.

L'alcalde de Linyola Àlex Mases ha explicat que la clau de l'èxit dels camps de treball és la implicació de tota la comunitat en mostrar i donar el bo i millor del municipi a aquest grup de voluntaris i agrair el seu treball per al municipi oferint-los a canvi experiències que recordaran sempre com ara la participació en festivitats populars, caminades, ensenyar-los esports tradicionals, visites a associacions i activitats de conscienciació.
 

Comentaris