L'IRTA guardona a la Cooperativa d'Ivars amb dos premis Porcs d'Or

Els premis Porc d'Or han estat testimoni de la gran evolució que ha experimentat el sector porcí a través de l'eina BDporc (Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol), gestionada per l'IRTA, i que suposa la base sobre la qual es fonamenten aquests guardons
La Granja Valfarta de Cooperativa d'Ivars d'Urgell en la localitat de Sena
photo_camera La Granja Valfarta de Cooperativa d'Ivars d'Urgell en la localitat de Sena

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) va celebrar el passat divendres l'acte de lliurament dels Premis Porc d'Or 2020, les mesures sanitàries i preventives van obligar a donar a conèixer els guanyadors a través de la xarxa. Entre els guardonats es trobava la granja Valfarta, una explotació de 3.500 truges que gestiona la Cooperativa d'Ivars d'Urgell, que va rebre dos Porcs d'Or, per l'índex de productivitat, i la taxa de parts.

En l'edició d'enguany dels Premis Porc d'Or, també van estar nominades les granges dels socis de Cooperativa d'Ivars: Granja Jordi Siscart, en la tercera categoria i GlobalPorc, en la quarta categoria, ambdues per al paràmetre Longevitat (LDCB) i ubicades al municipi d'Alcarràs.

Destacar que l'explotació Valfarta també va ser una de les quatre granges de porc blanc nominades al Premi Especial Porc d'Or amb Diamant

InstalLacions de la Granja Valfarta de Cooperativa d'Ivars d'UrgellLa granja Valfarta ubicada a Sena (Osca) va posar-se en marxa l'abril de 2017, fruit de l'esforç i implicació de tot el col·lectiu de treballadors i col·laboradors de Cooperativa d'Ivars. Actualment compta amb un cens de 3.500 truges i la productivitat numèrica és de 39,6 i la taxa de parts del 96%. L'explotació està dotada amb les tendències més actuals en sistemes d'alimentació, benestar i control, que han permès arribar a aquests nivells d'excel·lència premiada.

Els responsables de la Cooperativa ivarsenca destaquen que la distinció dels 2 Porc d'Or rebuts aquest passat divendres, és el millor reconeixement al procés cooperatiu de posada en producció d'aquesta granja a Sena

Els premis Porc d'Or han estat testimoni de la gran evolució que ha experimentat el sector porcí a través de l'eina BDporc (Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol), gestionada per l'IRTA, i que suposa la base sobre la qual es fonamenten aquests guardons.

Lliurament dels Premis Porc d'OrEls premis Porc d'Or estan coorganitzats per l'empresa líder en salut animal Zoetis, que ha acompanyat a l'IRTA en la celebració i lliurament dels guardons des dels seus inicis el 1994. A més, també compta com a coorganitzadors amb la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), en el cas dels Premis Porc d'Or, i de l'Associació Interprofessional del Porc ibèric (ASICI), en el dels Porc d'Or de l'ibèric.

La tradicional gala anual de lliurament d'aquests prestigiosos premis reuneix tots els anys a més de 1.000 professionals de sector porcí de capa blanca i més de 450 professionals relacionats amb l'ibèric. Són ja 27 els anys des que l'IRTA va celebrar la primera edició dels premis Porc d'Or a l'excel·lència en la producció porcina de porc blanc, quatre anys en el cas dels seus germans menors, els Premis Porc d'Or Ibèric. Des de llavors, centenars d'empreses i granges de porcí han estat reconegudes amb el lliurament d'aquests guardons per la seva professionalitat, esforç, compromís, vocació i extraordinària tasca.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement