Lluís Llach avala el 'Visca la revolució' del 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil que acull Mollerussa

El certamen, que exposa prop de 5.000 llibres a L’Amistat, tindrà les portes obertes fins al 14 de maig i espera la visita de més de 3.500 escolars

Inauguració Salo del LLibre Infantil i Juvenil Molleerussa  3 interior
photo_camera El certamen ha rebut ja els primers escolars, dels 3.500 que està previst que gaudeixin de les visites concertades

El 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya ha arrencat aquest dimarts a Mollerussa amb el Visca la revolució com a eix temàtic, un lema avalat precisament pel cantautor i diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, Lluís Llach, que el va difondre arreu a través de la seva famosa gallineta. Llach ha assegurat en l’acte d’inauguració del certamen que “els que estimen la cultura sabem que la lectura és una de les eines revolucionàries i és bàsic establir-la des de la infància”. Així mateix, s’ha mostrat partidari que “la paraula revolució deixi de fer por als infants i sigui una possible força motiu d’aprenentatge, d’evolució i de canvi del món quan tinguin l’edat de poder-lo canviar”.Inauguració Salo del LLibre Infantil i Juvenil Molleerussa texte 1

Per la seva part, l’alcalde, Marc Solsona, ha reivindicat l’aposta cultural que va fer el municipi fa 15 anys quan es va convertir en seu “de facto” del saló, amb el qual intenta “buscar valor afegit a la seva oferta cultural”.

L'acte inaugural ha comptat amb el suport d'una trentena d’editors, autors i professionals del sector, procedents de les comarques barcelonines. El certamen ha rebut també aquest dimarts els primers escolars, que han pogut tocar i gaudir de tots els volums que hi tenen a l’abast.

Anna Maria Macià, presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, ens organitzador del saló conjuntament amb l’Ajuntament de Mollerussa, ha assegurat que “Mollerussa és molt revolucionaria perquè creu en els llibres i la lectura des de fa 15 anys i, per això, està garantida la seva continuïtat com a seu”. En aquest sentit, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Josep Borrell, s’ha mostrat satisfet que la demarcació de Lleida, en aquest cas a través de Mollerussa, “pugui protagonitzar aquesta gran campanya per a la indústria i també per a crear lectors”. Així mateix, ha corroborat que el de la literatura infantil i juvenil “és un sector molt dinàmic que té el futur assegurat”.

Visca la revolució és també l’eix de l’exposició monogràfica que aplega llibres amb personatges que decideixen revolucionar-se, sigui de forma íntima o col·lectivament. Aquesta exposició és una de les 7 que conformen el 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya que aplega uns 5.000 volums d’una vintena de segells editorials.

Dos il·lustradors i quatre escriptors explicaran la seva feina a 3.500 escolars previstos

A banda de les exposicions, sis autors participaran en aquesta edició del saló, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, per oferir als més de 3.500 estudiants que està previst que gaudeixin de les visites guiades concertades, la possibilitat de conèixer de primera mà la feina que duen a terme. A més, també s’ha previst sessions de contes per acollir les visites guiades de l’alumnat de les escoles bressol i d’educació infantil de P-3 a P-5.Inauguració Salo del LLibre Infantil i Juvenil Molleerussa  4 texte 2

El certamen, que es complementarà amb una vintena d’activitats complementàries adreçades al públic familiar en cap de setmana i també al professional, acollirà un any més la semifinal de les terres de Lleida del XIII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta el dia 9 de maig i el dia 12 es farà la 6a Marató de Lectura Llegim en veu alta.

Una vintena d’activitats complementàries per al públic familiar i professional

Pel que fa a les activitats per al públic familiar, les titelles, els contes, la música i el teatre faran companyia als llibres durant el cap de setmana amb una extensa programació.

Comentaris