Llum verda a la redacció del projecte de l'Àrea Policial del Pla d'Urgell-Garrigues

El conseller d'Interior, Jordi Jané va presidir aquest dissabte la commemoració del Dia de la Comarca en el marc de la Fira de sant Josep de Mollerussa

Els alcaldes de la comarca del Pla d'Urgell
photo_camera Els alcaldes de la comarca del Pla d'Urgell

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va assegurar ahir que la voluntat del seu departament és que la futura Àrea Bàsica Policial del Pla d'Urgell-Garrigues estigui prevista ja en els pressupostos de la Generalitat del 2018. Va indicar que aquesta setmana, tècnics de la seva conselleria ja s'han desplaçat als terrenys on s'ha d'ubicar, a la zona de la carretera de Linyola al costat del Parc de Bombers per tal de començar a prendre mides per treballar en el projecte d'aquest nou equipament.

El Pla d'Urgell, és un entorn segur amb un dels índexs més baixos de fets delictius per cada mil habitants, que se situa en 38,6 mentre que la mitjana de Catalunya és de 64,8
 

Dia de la Comarca en el marc de la Fira de Sant Josep 1Jané va fer aquestes declaracions en el marc del Dia de la Comarca en el qual l'Ajuntament de Mollerussa exerceix de capital i homenatja a la resta de municipis del Pla d'Urgell amb motiu de la celebració de la 145a Fira de Sant Josep, El conseller va indicar també que aquest nou equipament, que s'ha de construir en un terreny de 8.800 meres quadrats, donarà servei a les dues comarques i en reforçarà la seguretat que ja és molta. En aquest sentit, va indicar, parlant del Pla d'Urgell, que es tracta d'un entorn segur amb un dels índexs més baixos de fets delictius per cada mil habitants, que se situa en 38,6 mentre que la mitjana de Catalunya és de 64,8.

Jané, que va tenir paraules d'elogi a la Fira de Sant Josep la qual va qualificar, com una de les millors fires del sector, clara-ment consolidada i un amb un alt dinamisme, va fer un oferiment als alcaldes i alcaldesses del Pla d'Urgell perquè comptin amb el seu departament per qualsevol necessitat. Així mateix també es va referir al repte que té actualment el país i que va en una doble direcció: fer que el país funcioni i donar veu a tots els seus ciutadans, pensin com pensi, per decidir-ne el futur. 

El Pla d'Urgell és una comarca volguda i sentida i no s'entendria el dia a dia municipal sense l'aglutinador que és la comarca
 

Commemoració del Dia de la Comarca en el marc de la Fira de Sant JosepPer la seva part, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va recordar que el Pla d'Urgell és una comarca volguda i sentida i no s'entendria el dia a dia municipal sense l'aglutinador que és la comarca del Pla d'Urgell. També va agrair a la conselleria d'Interior el fet que hagi considerat d'importància estratègica pel govern del país la construcció de la futura ABP Pla d'Urgell-Garrigues, ja que reforçarà la seguretat del territori. 

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Josep Maria Huguet, va reclamar a la conselleria que es tingui en compte als Consells Comarcals en la redacció de la llei de Governs Locals, donat que aquestes entitats assumeixen molts dels serveis que es donen als municipis, en especial a les poblacions amb menys habitants. Huguet va destacar l'eficàcia de la tasca dels Consells Comarcals, per la qual cosa considera que s'ha de treballar per millorar el finançament, d'aquests ens..

Comentaris