L'Oficina Jove del Pla d'Urgell oferirà un servei de consulta personalitzada sobre sexualitat

L'Oficina Jove del Pla d'Urgell
photo_camera L'Oficina Jove del Pla d'Urgell

L’Oficina Jove del Pla d’Urgell oferirà un servei per potenciar la informació sobre sexualitat entre la població jove i de la prevenció de riscos al voltant del Virus d’Immunodeficiència Humana (VIH) i altres infeccions de transmissió sexual com la sífilis. A partir de dilluns 4 de febrer, l’Associació Antisida de Lleida oferirà aquest servei amb consulta personalitzada i gratuïta a qui hi estigui interessat cada primer dilluns de mes gràcies a un conveni de col·laboració signat amb l'ajuntament.

A banda de l’assessorament individual i confidencial, l’entitat oferirà la possibilitat de fer-se la prova de detecció dels anticossos del VIH i de la sífilis al mateix centre i d’una forma ràpida. Aquesta atenció s’acompanyarà d’informació sobre la infecció, acompanyament i derivació en cas de resultat positiu i si així es sol·licita així com també de suport emocional i la dispensació de material profilàctic.

L'entitat oferirà la possibilitat de fer-se la prova del VIH i la sífilis al centre de manera ràpida. Si el resultat és positiu, es podrà realitzar un servei d'acompanyament i derivació, així com també de suport emocional i dispensació de material profilàctic

Aquest servei, que està coordinat amb el que es duu a terme al CAP de Mollerussa sota el nom de Tarda Jove per oferir una millor atenció en salut sexual, ja ha estat difós a part de la població a través de diferents xerrades i promoció de la salut que el personal tècnic de l’Associació Antisida han dut a terme als instituts de la ciutat, amb l’objectiu de fomentar una actitud crítica davant conflictes que sorgeixen en vers de l’afectivitat i la sexualitat.

Comentaris