L'enderroc del Grup Sant Isidori ensorra una part important de la història de Mollerussa

Els tècnics van declarar en ruïna els quatre blocs l'any 2019, i els propietaris no van poder fer res per evitar-ho, per abandó, per manca de recursos, o per ignorància, però el resultat és que alguns d'ells veien com desapareixia la seva pertinença més preuada
Enderroc bloc C del grujp Sant Isidori de Mollerussa @JosepA.Pérez 1
photo_camera Enderroc bloc C del grujp Sant Isidori de Mollerussa @JosepA.Pérez

El Grup Sant Isidori de Mollerussa veu com es desploma el segons dels blocs, seguit de prop per algunes de les persones que hi havien viscut. La maquinària pesant va començar aquest dimarts a airejar moltes de les històries que havien sorgit de l'interior d'aquests habitatges, esperances, il·lusions, projectes de molts mollerussencs que van començar una nova vida, arribats de procedències molt diverses.

Enderroc bloc C del grujp Sant Isidori de Mollerussa @AjMollerussa (1)El Bloc C quedarà reduït a un munt de runes en pocs dies, de la mateixa manera que ho va fer el bloc A, i es convertirà en un espai efímer en el qual tan sols uns arbres recordaran que en un temps aquells carrers van estar plens de vida, de corredisses de quitxalla, i de convivència pluricultural. Els tècnics van declarar en ruïna els quatre blocs l'any 2019, i els propietaris no van poder fer res per evitar-ho, per abandó, per manca de recursos, o per ignorància, però el resultat és que alguns d'ells veien com desapareixia la seva pertinença més preuada.

L'INCASOL va adjudicar les obres per un import de 73.091 euros. L'actuació, que es va iniciar a finals d'abril amb la retirada dels materials de l'interior dels habitatges, està previst que finalitzi en el termini de cinc mesos.

Pel que fa a la resta d’edificis del conjunt de 160 habitatges, el Bloc D ja està totalment desocupat mentre que al Bloc B resten 6 famílies amb habitatge assignat, de les quals 3 estan en trasllat i 3 pendents de signar contracte.

Comentaris