Mar Pallàs ret homenatge a les antigues rajoles hidràuliques

La ceramista ha tingut l'oportunitat de retornar a les seves arrels professionals amb aquest projecte que combina, indústria tradicional i art

Mar Pallas i la directora Maribel Pedrol inauguren l'exposició
photo_camera Mar Pallas i la directora Maribel Pedrol inauguren l'exposició

Mar Pallàs - Mar TocaterraL'Espai Cultural dels Canals d'Urgell acull fins al pròxim 3 d'abril, el projecte artístic de la ceramista de Miralcamp, Mar Pallàs, que sota el fil conductor de la ceràmica oblidada, ha desplegat un projecte artístic amb la vella tradició de les rajoles hidràuliques.

Pallàs, que sota el pseudònim de Mar Tocaterra, ha iniciat un viatge a les seves arrels professionals, vol retre homenatge a una de les indústries catalanes amb una llarga trajectòria, que s'ha tornat a recuperar, en àmbits molt selectes.

Mar Pallàs, confessa que aquest projecte el va provocar el seu fill, en un moment en què la família s'havia de traslladar de la casa familiar a un nou habitatge, i l'hi va recordar si es podia emportar les rajoles. Aquest comentari va despertar en Pallàs, la seva consciència artística més profunda, recuperant el taller de ceràmica i començant a elaborar les peses de ceràmica que emularien, a través de transferència, les antigues rajoles coloristes i creatives, que encara es conserven en moltes cases pairals.

Comentaris