Marc Solsona reconeix que l'anunci del nou institut de Mollerussa es va fer 'd'un dia per altre'

Imatge d'arxiu de sessió plenària de l'Ajuntament de Mollerussa 1
photo_camera Imatge d'arxiu de sessió plenària de l'Ajuntament de Mollerussa

La construcció del nou institut va ser el centre del debat del Ple que es va celebrar aquest dijous a Mollerussa, un projecte pel qual el consistori s'ha compromès a avançar 205.000 euros, per tal que l'obra estigui finalitzada al mes de setembre per començar el nou curs. Una bestreta que va ser motiu de crítiques en considerar que era conseqüència de la inoperància del Govern, segon la portaveu del PSC, Teresa Ginestà. Una afirmació que també va sostenir el portaveu del PP Joan Simeón, que afegia, no entendre com Educació tan sols es fes càrrec del 50% d'aquest import, i no de la totalitat.

Per la seva banda el portaveu d'ERC Engelbert Montalà, va destacar que la precipitació del consistori en anunciar la construcció del nou institut sense tenir els detalls perfilats, havia provocat una situació incòmode entre els pares dels alumnes, com a conseqüència del retard de les obres.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona va reconèixer que va ser l'anunci d'un dia per altre i que les coses no van anar com estava previst per part d'ambdues administracions, però tot i això gràcies a la determinació i les ganes de tirar endavant el projecte, s'havia d'arribar a un enteniment i trobar una fórmula per desencallar el problema, i no dir només que l'Ajuntament no ho hauria de pagar.

Terrenys de l'Institut Mollerussa 4Solsona va assegurar que el consistori ha estat capaç d'adaptar les finances a aquesta nova despesa i malgrat reconèixer el retard, l'institut estarà enllestit per començar el nou curs. L'alcalde també va agrair la complicitat del departament d'Educació per arribar a desplegar el projecte.

Per la seva banda el director territorial d'Educació Carles Vega, va assegurar que el departament disposava de la partida necessària per a la construcció del nou institut, si el consistori hagués lliurat els terrenys en el termini establert, que havia de ser després de Nadal, però com que no va ser així aquests diners es van destinar a altres prioritats, el mateix que els mòduls que ja s'havien encarregat.

Vega destaca que la decisió d'avançar els diners va ser del consistori, per tal de poder agilitzar el projecte, ja que els serveis tècnics del departament no disposaven de marge de maniobra per fer-se càrrec de l'obra, en els terminis que Mollerussa necessitava, ja que no es va disposar dels terrenys fins al dia 29 de gener d'aquest any.

El consistori també va aprovar una partida de 407.000 euros, per la substitució de la gespa artificial del camp de futbol, i la construcció d'un nou camp de futbol 7 en el mateix recinte, que es finançarà de forma plurianual. Una proposta que els grups del PSC i ERC van considerar que hipotecaria la pròxima legislatura.

Comentaris