L’acte reivindicatiu començarà enguany a la plaça 1 d’Octubre amb una mostra de cultura popular

Marxa de Torxes a Mollerussa (8)
photo_camera La Marxa de Torxes de Mollerussa aplega cada any més veïns i entitats

La Marxa de Torxes de Mollerussa arriba enguany a la desena edició amb un nou format. Degut a les obres del centre i amb la voluntat d’evidenciar la legitimitat del passat 1 d’Octubre, la marxa es trasllada a la futura plaça 1 d’Octubre davant del Teatre l’Amistat. Cal recordar que l’Ajuntament de Mollerussa va aprovar el nom de la plaça que s’inaugurarà el proper 30 de setembre.

La jornada començarà a dos quarts de nou del vespre amb una mostra de cultura popular que comptarà amb una ballada de sardanes, ball de bastons, gegants i diables amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista, els Diables ARF i les colles bastonera i gegantera de l’Arreu.

La marxa canvia el nomenclàtor de Marxa de Torxes per la Independència per Marxa de Torxes per la República, amb l’objectiu de reclamar el desplegament d’aquesta.

A les 21 hores començarà la Marxa de Torxes, amb un nou recorregut que passarà per diferents carrers i places de la capital del Pla. (Plaça 1 d’Octubre, Ferrer i Busquets, Ronda Sant Pere, Avinguda Catalunya, Plaça Sant Jaume, Carrer Balmes, Carrer 11 de Setembre, Carrer Ciutat de Lleida, Ferrer i Busquets i Plaça 1 d’Octubre).Marxa de Torxes 2018. Cartell

Un cop tothom hagi tornat a la plaça, els CDRs llegiran el manifest de la Marxa i es farà una crida a la mobilització i participació als actes de la Diada per la República a Barcelona. Posteriorment, hi haurà el tradicional sopar popular amb entrepans i beguda al preu de 5 €.

L’acte s’ha organitzat conjuntament pel Casal Popular l’Arreu, els CDRs del Pla d’Urgell, l’Ateneu Popular de la Plana d’Urgell, l’ANC i Òmnium Cultural que animen a famílies, entitats, associacions i partits a què participin en aquesta iniciativa popular i reivindicativa per reclamar, un cop més, la llibertat del poble català.

Comentaris