Mollerussa aplega més de 300 persones en la commemoració al Monument de la Sardana

Estrena de la sardana “Amics Abans i Ara” en la ballada en commemoració al Monument a la Sardana 1 inteiror
photo_camera La colla sardanista del projecte Mollerussa Dansa va ballar una sardana curta i una en modalitat de punts lliures

Dissabte passat va tenir lloc la tradicional ballada de sardanes que commemora la inauguració a Mollerussa del monument dedicat a aquesta dansa. La junta de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, va sorprendre el públic assistent amb l’estrena de la sardana Amics abans i ara del compositor golmesenc, Òscar Barqué.

L'acte va servir per estrenar la peça 'Amics abans i ara' del compositor golmesenc, Òscar Barqué

La nova peça està dedicada a l’anterior junta que va presidir Mercè París i integrada per Joan Pons, Montserrat Mir, Josep M. Canals, Assumpció Braqué, Glòria Braqué i Rosa M. Niubó. Segons fonts de l'agrupació es tracta d'un "petit, però sentit homenatge, a aquestes persones que han treballat durant molts anys per mantenir viva la flama de la sardana a Mollerussa".Estrena de la sardana “Amics Abans i Ara” en la ballada en commemoració al Monument a la Sardana texte

Abans de l’estrena, l'actual president, Joaquim Fabrés, va lliurar com a record les particel·les de la sardana als homenatjats, a l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona; al compositor, i a la Cobla Tàrrega, que va ser l’encarregada de l’estrena i de la part musical de la ballada.

El grup Mollerussa Dansa va ballar una sardana antiga o curta i una en modalitat de punts lliures davant les més de 300 persones que van participar de la commemoració. 

L’exhibició té com a motiu la promoció del nou curs que es posarà en marxa el pròxim dilluns 25 de setembre i que té com a objectiu la recuperació de les danses tradicionals i balls d’esbart a la ciutat així com potenciar la sardana d’exhibició i de punts lliures. El curs tindrà lloc tots els dilluns de 2/4 de 9 a les 10 de la nit en l’escenari del teatre l’Amistat a un preu de 15 € el trimestre i gratuït per als associats.

Promoció del nou curs que arrencarà el 25 de setembre i que té com a objectiu la recuperació de les danses tradicionals i balls d’esbart a la ciutat

La junta de l’agrupació va fer una crida a la participació en aquest curs o en els tradicionals de sardanes que també s’inicien el divendres 22 a les 8 del vespre a la sala de ball de l’Amistat. 

D'altra banda, l'Agrupació va servir 325 racions del tradicional berenar de  coca i xocolata acompanyat de moscatell o aigua en la mitja part de la ballada.

Comentaris