Més innovació i més participants en la Mollerussa Lan Party 2018

Els preparatius de la Lan Party de Mollerussa
photo_camera Els preparatius de la Lan Party de Mollerussa

La Mollerussa Lan Party arriba a la seva onzena edició carregada de novetats, que se celebrarà des d’aquest dijous 8 fins diumenge 11 de novembre. Enguany, es preveu que s’arribi als 700 acreditats, superant els 632 de l’any passat.

Pel que fa a la infraestructura del saló, com a novetat presenta que el 90% del cablejat no sigui visible, un tret diferencial pel que fa a la comoditat dels participants. Així ho han posat de manifest els organitzadors en el marc de la roda de premsa de presentació de la trobada celebrada el 6 de novembre, que ha comptat amb l’alcalde de la ciutat i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona; el director de l’ens firal, Poldo Segarra; els representants de l’Associació Mollerussa Lan Party Eduard Roca i Marc Prieto; David Palau, mollerussenc bicampió d’Europa del videojoc de lluita Blazblue; i Ruben Guerrero i Eduardo Polonio, de la firma BCN Fighters.

0Jornades tècniques en el marc de Mollerussa Lan Party

La Mollerussa Lan Party, un referent estatal

En la seva intervenció, l’alcalde ha destacat el creixement sostingut de la trobada aconseguint esdevenir una cita de referència amb molt bona qualitat que recull també tota l’actualitat de jocs. Solsona s’ha referit així mateix a l’obertura de l’espai MLP Kids i ha valorat que aquest saló va ser l’embrió d’altres certàmens que van néixer més tard com la Mollerussa Drone Party.

Edició del 2015 de la Lan Party de MollerussaPer la seva part, el director de l’ens firal, Poldo Segarra, ha parlat de la voluntat d’atreure també al saló un públic general que pugui no només conèixer la party sinó també participar en diferents activitats. És en aquesta línia que des de l’organització s’han anat augmentant en els darrers anys les propostes per als visitants, on s’inclouen un petit saló d’empreses vinculades al sector i al qual participaran 5 firmes; la creació de la MLP Kids, que enguany arriba a la seva tercera edició, i que comptarà amb gairebé 300 alumnes provinents de quatre centres educatius i que visitaran i faran alguna activitat al recinte; o l’espai enguany dedicat a videojocs de lluita en el qual podran participar divendres i veure les competicions el dissabte. Segarra ha valorat també el conjunt d’una quinzena d’empreses col·laboradores amb l’esdeveniment.

Mollerussa Lan Party se situa en el tercer lloc com a trobada de referència a nivell estatal, per darrere de Bilbao i Tenerife

Eduard Roca, de l’Associació Mollerussa Lan Party, promotora de la trobada i que aplega una trentena de membres, ha fet un repàs al contingut del saló i de la inversió en infraestructura, i ha situat la trobada al pòdium de les partys a nivell de l’estat.

Imatge de les edicions anteriors de la Lan Party de TàrregaLa roda de premsa ha comptat també amb representants d’empreses participants o col·laboradores amb l’esdeveniment. Ruben Guerrero i Eduardo Polonio, de BCN Fighters, han explicat els tornejos dels tres videojocs de lluita que es desenvoluparan dissabte, amb un sistema de lligueta al matí i les semifinals i finals a la tarda, i han recordat que pel que fa al torneig benèfic de divendres, i al qual podran participar els visitants, també hi haurà sorteig de premis.

David Palau, bicampió europeu del videojoc de lluita Blazblue ha valorat molt positivament la presència de BCB Fighters a la trobada de Mollerussa. 

La Mollerussa Lan Party té un pressupost d’uns 25.000 euros

Les novetats de l’onzena edició

En aquesta nova edició s’ha creat un espai de videojocs de lluita -fruit de l’aliança de BCN Fighters i Raganarok-, on dissabte competiran el gairebé centenar de participants previstos, mentre que divendres l’espai estarà obert també al públic amb inscripcions voluntàries que aniran destinades a la lluita contra el càncer; el desenvolupament de 10 tornejos amb premis en metàl·lic de més de 7.000 euros; un taller de modding a càrrec de Deka Modder; l’Stadium de Future Works, o la instal·lació d’un servidor de l’empresa col·laboradora Vunkers per fer proves d’estabilitat i seguretat en la xarxa, en el que s’ha anomenat MLP Lab.


 

Comentaris