El mestre i compositor Òscar Barqué dedica una sardana a Golmés

Òscar Barqué, amb l'alcalde Jordi Calvís i les pubilles i hereus del 2019
photo_camera Òscar Barqué, amb l'alcalde Jordi Calvís i les pubilles i hereus del 2019

El compositor Òscar Barqué va estrenar aquest dissabte la sardana Golmés vila del Pla, en el marc de l'exhibició de Colles Sardanistes que s'havia programat en els actes de la Festa Major del municipi del Pla d'Urgell. La nova partitura la va estrenar la Cobla Tàrrega i la van ballar els participants en la trobada sardanista.

La segona Exhibició de colles sardanistes de Golmés 1Barquè va posar les notes sobre la partitura perquè es poguessin ballar, però en reconeixement al seu poble, en va fer una versió amb lletra per poder ser cantada. El privilegi d'aquesta segona estrena en va tenir l'orquestra Maravella, que la va interpretar en el concert de dissabte en el Pavelló Salvador Ezquerra.

La segona Exhibició de colles sardanistes de Golmés va reunir les colles Saltirons, i Noves Branques de Vilanova de Bellpuig, el Grup Sardanista de Balàfia, Dansaires del Pi d'Alpicat, Verge del Miracle de Balaguer, Brut Natura de les Borges Blanques i Somnis del Pla de Mollerussa.

La segona Exhibició de colles sardanistes de GolmésÒscar Barqué és professor de música, director musical de la Cobla Jovenívola d'Agramunt i Fiscorn habitual de la Cobla Tàrrega i en altres formacions musicals. El mestre golmesenc compta amb més d'una trentena de sardanes compostes, de les que enguany ha estrenat Nadal a Mollerussa, Del Pilar a la ribera del Sió i Dansaires del Peraire.

Comentaris