Un miler de participants commemoren una dècada de la pedalada popular del Pla d’Urgell

L’organització es va veure obligada a tancar inscripcions abans del termini establer, i un cop distribuits el miler de dorsals

Sortida del miler de participants de la Catigat a Linyola
photo_camera Sortida del miler de participants de la Catigat a Linyola

La pedalada popular del Pla d’Urgell, Catigat ha celebrat la desena edició complint els objectius de reunir a un miler de ciclistes, en aquesta convocatòria que s’ha convertit en referent de l'activitat física i de promoció del territori al llarg d'una dècada.

Els preparatius de la sortida de la Catigat a Linyola 1Àlex Mases, membre de l’organització repetí les paraules del dia de la presentació, en que explicava que fa deu anys, sorgia la iniciativa de la primera edició a Linyola amb una participació minsa de quinze aficionats i avui ens sentim orgullosos, no tan sols de reunir a un miler de participants, sinó a la complicitat de les entitats, ajuntaments i aficionats del Pla d’Urgell que l’han fet possible. Mases ha destacar que la iniciativa, al marge del besant esportiu, pretén apropar els atractius del Pla d'Urgell al públic, en una època de l'any que el paisatge llueix les seves tonalitats cromàtiques més atractives.

La Catigat al seu pas pel circuit de BMX de Vila-sanaLinyola ha tornat ha ser la protagonista de la iniciativa, que ha incorporat algunes novetats com l'increment del recorregut del traçat llarg, que passarà de 100 a 125 quilòmetres i amb l'atractiu paisatgístic de Margalef en el terme de Torregrossa. Les incorporacions també han inclòs un tram pel circuit de BMX Bike Parc de Vila-sana,  un equipament de l'àmbit de l'esport ciclista que s'ha convertit en referent internacional. Els dos traçats restants de 85 i 45 quilòmetres també passaran per aquest tram.

El complement de commemoració l’ha protagonitzat deu pernils que han aconseguit els participants que han localitzat els gats de peluix que estaven amagats en els diferents recorreguts, els afortunats, els han canviat per un pernil al arribar a Linyola 

Comentaris