Milloren els percentatges de recollida selectiva al Pla d'Urgell amb el tancament de contenidors soterrats

Continua en fase de seguiment la prova pilot, que consisteix en l'ús de targeta d'identificació personal per l'obertura dels contenidors soterrats
foto reunió alcaldies i direcció ACR_1
photo_camera El Consell Comarcal del Pla d'Urgell va acollir la reunió amb els alcaldes i el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire - Foto: CC Pla d'Urgell

Un dels principals objectius del pla pilot, implementat a Palau d'Anglesola, Sidamon i Vilanova de Bellpuig, és aconseguir de manera generalitzada un mínim del 55% de reciclatge, precisament el llindar suggerit per les directrius europees per a l'any 2025.

Els resultats es van donar a conèixer el passat dia 29 de gener en la reunió que el Consell Comarcal del Pla d'Urgell va fer amb les alcaldies i el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire.

Amb el pla pilot en marxa s'han assolit registres superiors als actuals, superant entre un 9% i un 12% els registres anteriors a la posada en marxa de la prova. A més de la millora en termes de percentatge, s'ha identificat una altra millora relacionada amb aquest nou sistema; s'ha reduït en més d'un 20% el total recollit de la fracció resta.

Segons el president del Consell, Carles Palau i Boté, "s'està analitzant amb els ajuntaments i l'Agència de Residus de Catalunya (ACR) accions que caldrà dur a terme de manera mancomunada per aconseguir superar l'actual 57% de reciclatge a tota la comarca d'aquí a dos anys. La sostenibilitat ambiental és una prioritat de govern i aquest compromís porta implícit fer esforços per augmentar els registres actuals".

En aquest sentit, el director de l'ARC va manifestar als assistents que caldrà buscar sistemes eficients de recollida selectiva amb identificació d'usuari que, tal com s'ha vist en altres experiències realitzades, permetin incrementar la recollida selectiva. Entre totes les fraccions que es recullen, la del rebuig és una de les que requerirà una atenció especial pel seu increment progressiu any darrera any.

Comentaris