Miquel Buch, 'tardes més temps a fer un bomber o un policia que a tenir un fill'

Esxcultura 30 anys de Consell Comarcal
photo_camera Descobriment de l'escultura commemorativa dels 30 anys del Pla d'Urgell

El conseller d'Interior Miquel Buch a posat el símil d'un part amb la situació de les plantilles dels cossos de seguretat, dient que tardes més a fer un bomber o un policia, que ha tenir un fill, en referència a la preparació que han de dur a terme aquests professionals abans de poder incorporar-se a les plantilles.

Consellers i alcaldes del Pla d'UrgellBuch ha fet aquest comentari en el decurs de la commemoració dels trenta anys de la constitució del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, i després de mantenir una llarga conversa amb els responsables del Parc de Bombers de Mollerussa, que l'han anat a trobar abans de començar l'acte.

Buch ha reconegut que la situació d'aquest cos és crítica, ja que durant molts anys no s'han fet les inversions que calia fruit de la situació econòmica del país

Amb tot i això, ha assegurat que des de fa 7 mesos, els que porta com a titular d'Interior, està treballant per capgirar aquesta situació com demostra el fet que s'ha tirat endavant la promoció més gran del cos en els darrers vint-i-cinc anys, amb una convocatòria de 250 noves places, que s'obrirà al mes de juny, i es repetirà el pròxim any amb la mateixa quantitat.

El responsable d'Interior ha demanat paciència als bombers, ja que s'haurà d'esperar, un any perquè aquests professionals es puguin incorporar a les plantilles 

Visita Fira conseller Busch 1I pel que fa als equipaments, Buch, també s'ha referit al fet que des del moment que es duen a terme les licitacions cal esperar que les marques puguin equipar els vehicles, i aquest és un procés que porta el seu temps,fent referència a una de les reivindicacions dels parcs per l'estat dels vehicles.

En referència al cos de Mossos, Busch ha assegurat que el projecte de la nova Àrea Bàsica Policial Pla d'Urgell-Garrigues està en cami, ja que enguany el pressupost de la Generalitat contempla la redacció del projecte per fer-la realitat en uns terrenys municipals de 8.800 metres quadrats al costat de l'actual Parc de Bombers.

Vistes públic diumenge 2El conseller Miquel Buch ha acompanyat als alcaldes de la comarca, representants del consell comarcal, expresidents i autoritats, en el dia de la Comarca amb el que tradicionalment Mollerussa, com a capital, ret homenatge a la resta de municipis del Pla d'Urgell aprofitant el marc de la Fira de Sant Josep.

Prèviament als parlaments, ha tingut lloc la inauguració d'una l'escultura de pedra, bronze i resina que ha fet l'artista Erik Schmitz Coll, que s'ha col·locat a l'entrada de la seu de l'ens comarcal, per commemorar el trentè aniversari de la creació de la comarca del Pla d'Urgell.

Marc Solsona ha posat l'accent en un intangible com és el factor humà i el caràcter de la gent del Pla d'Urgell, uns elements indispensables per aconseguir que una comarca petita com la nostra esdevingui motor a les terres de Lleida 

L'alcalde de Mollerussa, ha destacat que aquest factot humà ha permès articular d'una manera volguda les aliances per ser competitius i mirar el futur sense cap mena de renúncies i complexos. L'alcalde i president de Fira de Mollerussa també ha fet una primera valoració de la Fira de Sant Josep assegurant que serà una gran fira no només en percepció pel volum de públic sinó també amb els calaixos plens perquè la gent ens fidelitzi i vulgui tornar l'any vinent.

El president del Consell Comarcal, Joan Trull ha indicat que l'ens que dirigeix aprovaria amb nota pel que fa a prestació de serveis i ha assegurat que el Pla d'Urgell és una comarca pròspera amb un motor com és la capital, Mollerussa, al capdavant. 

També la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, ha destacat en el seu parlament que la creació de la comarca del Pla d'Urgell va ser un èxit rotund consolidat pel paper de Mollerussa com una de les capitals més actives del territori.

Comentaris