Miralcamp inaugura la seva Aula d'Extensió Universitària

El Doctor en història Josep M. Solé i Sabaté imparteix la conferència inaugural, que fa un repàs sobre la presència catalana al món al llarg dels temps en un moment "on moltes persones senten un desencís amb la catalanitat
El ponent Josep M. Solé i Sabaté . Foto d'Hèctor Romà
photo_camera El ponent Josep M. Solé i Sabaté - Foto: Hèctor Romà

Des d'aquest dimarts 14 de novembre, el poble de Miralcamp té una nova entitat cultural. En un acte obert a tothom, aquesta setmana s'ha presentat l'Aula d'Extensió Universitària, associació sense afany de lucre, creada amb la finalitat de difondre la cultura entre les persones adultes interessades en gaudir de l’aprenentatge, la cultura i el coneixement.

Des d'aquesta nova entitat, presidida per Ton Solé, professional universitari impartirà conferències sobre diferents àmbits, dirigides a tots els adults qui vulguin aprendre, i també s'organitzaran sortides i actes culturals

Les activitats que té previst desenvolupar seran de caire divers i, encara que l’eix principal de la programació seran conferències de diferents àrees del coneixement, impartides per professorat universitari i referents en els seus àmbits professionals, també comptaran  amb altres activitats, com sortides culturals, presentacions de llibres, exposicions o audicions.

L’alcalde Miralcamp, Melcior Claramunt, dirigint unes paraules al públic assistent. Foto Hèctor Romà
L’alcalde Miralcamp, Melcior Claramunt, dirigint unes paraules al públic assistent - Foto: Hèctor Romà

La conferència inaugural del curs 2023-2024 va anar a càrrec del Doctor en història, Josep M. Solé i Sabaté,  qui va parlar de la presència catalana al món al llarg dels temps. Una presència que des de sempre ha estat important “perquè som un país comerciant”. El ponent va anar exposant les relacions comercials i els acords internacionals de Catalunya, començant l’any 920, època de la Catalunya Carolíngia, fins a la Generalitat de l’expresident Jordi Pujol. Relacions i acords “que ara tant volem i que fa quasi 2.000 anys que hi treballem”. El ponent va posar en valor la importància d'aquesta qüestió “en un moment on moltes persones senten un desencís amb la catalanitat”.

Un avançament el programa

Per aquest curs, l’Aula d’Extensió Universitària de Miralcamp ha programat set conferències, a més d’una sortida a la Seu Vella i el Centre d’Arts La Panera de Lleida. El curs clourà el 21 de maig amb la intervenció de la periodista, Anna Gómez, que parlarà de les falses notícies als mitjans de comunicació.

Comentaris