Mobilitzacions al Poal per demanar una escola digna

El curs 2017-2018 l'actual escola del Poal no tindrà suficient espai per poder respondre a l'increment de matrícula d'alumnes d'infantil

Concentracio escola El Roser El Poal
photo_camera Concentració de les famílies del Poal reclamant una nova escola

L'AMPA de l'escola El Roser del Poal va convocar aquest dissabte a pares i veïns de la localitat, a una concentració davant del centre per reivindicar una nova escola. Un acte en el qual va participar l'alcalde del Poal Rafel Panadés i membres del consistori.

Panadés va explicar que el consistori va iniciar els tràmits per aconseguir una nova escola l'any 2000, amb el vistiplau del Departament d'Ensenyament. El consistori va cedir els terrenys i els va urbanitzar amb una inversió de 317.000 euros, una actuació que es va materialitzar l'any 2008. Ensenyament va presentar el projecte el 2006 i fins al dia d'avui encara no hi ha posat ni una pedra, segons Panadés.

Rafel Panadés ensenya el solar ons s'ha de construir l'escolaL'escola El Roser es troba ubicada en els baixos de l'edifici consistorial, i al llarg d'aquests anys l'ens local ha hagut de cedir espais de la seva propietat per tal de donar resposta a l'increment de matrícula. Panades ha assegurat que el fet de cedir espais a l'escola ha anat en detriment de les necessitats de l'Ajuntament. El consistori es troba en una primera planta, la qual cosa dificulta l'accessibilitat dels veïns, pel fet de no disposar d'elements per a persones amb mobilitat reduïda.

Panadés assegura que l'escola es troba en una situació precària, i des del Departament no consideren aquest projecte prioritari en estimar que no existeix necessitat d'espai. Al contrari l'alcalde va afirmar que aquest curs s'ha pogut atendre a totes les inscripcions, però el curs 2017-2018 està previst una matrícula de 21 alumnes d'infantil, i amb aquesta ràtio segurament s'haurà de desdoblar l'aula, i ja no disposaran d'espai.

Per la seva banda la presidenta de l'AMPA Isabel Santacreu va dir que ja no es pot continuar amb la situació de precarietat i manca d'espai, els alumnes s'han de moure per dins de les aules i no tenen suficient espai per l'esbarjo. Santacreu va afegir que el poble està esperant el nou centre fa sis anys i consideren que la situació afecta a la qualitat de l'ensenyament, tot i l'esforç de l'equip docent que, del que destaca que en tot moment els ha donat suport.

Comentaris