Mollerussa acomiada el camp de treball que ha restaurat la plaça del Grup La Forestal

Una quinzena de joves han millorat l’entorn amb la complicitat del veïnat i l’assessorament de La Panera i el col·lectiu d’artistes Art Pla

Acte de cloenda del camp de treball a Mollerussa @AjMollerussa
photo_camera Acte de cloenda del camp de treball a Mollerussa @AjMollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa ha clos avui el segon camp de treball local que acull la ciutat i a través del qual una quinzena de joves han treballat fent voluntariat per millorar la plaça del Grup La Forestal, just al davant de l’Oficina Jove del Pla d'Urgell, amb una pintura mural identificativa i la construcció de mobiliari amb material reciclat. La clausura s’ha fet aquest divendres amb una festa per explicar la feina que hi han fet al llarg de les tres setmanes que ha durat l’experiència, una festa en la qual també hi ha participat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora de Joventut, Raquel Pueyo.

Participants en el camp de treball a Mollerussa @AjMollerussaPer fer el disseny de les millores s’ha comptat amb la col·laboració del Centre d’Art La Panera, així com al col·lectiu d’artistes Art Pla i també s’ha fet una consulta a la comunitat de veïns. Els objectius d’aquest camp són fomentar la participació dels joves i de la comunitat en el disseny del seu entorn pròxim i reconfigurar l’espai públic en un procés de codisseny i de construcció participativa basada en un model de consum sostenible i ecològic. La quinzena de joves que hi ha participat ho han fet de forma voluntària i com a compensació se’ls ha premiat amb un abonament de temporada per a les piscines d’estiu.

L’organització d’aquest segon camp local de treball, gestionat a través de la cooperativa de lleure Quàlia, i amb el suport de  la Direcció General de Joventut  ve precedit per l’èxit del que es va dur a terme el passat estiu amb la intervenció feta al carrer de la Vilaclosa i que va ser distingit per la Generalitat amb el Premi Jaume Ciurana en la categoria de civisme.

Comentaris