Mollerussa acull la cimera d'Agrupacions Sardanistes del Pla d'Urgell amb motiu de la capitalitat 2016

Els actes de la capitalitat sardanista de Mollerussa 2016, es va inaugurar aquest dissabte l'exposició Pla d'Urgell Sardanista, que es podrà visitar en la sala de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell

Els representants de les Agrupacions del PLa d'Urgell en l'exposició
photo_camera Els representants de les Agrupacions del PLa d'Urgell en l'exposició

Mollerussa va retre homenatge aquest dissabte a les Agrupacions sardanistes de la Comarca, un acte programat en el marc de la celebració de la Capital de la Sardana 2016, que es va iniciar amb la inauguració de l'exposició Pla d'Urgell Sardanista que es podrà visitar en la sala de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell fins al 17 de setembre. La mostra recull material gràfic de la llarga trajectòria de les agrupacions de Bell-lloc, Bellvís, Ivars, Miralcamp, Mollerussa, Torregrossa i Vilanova de Bellpuig.

Material gràfic de l'exposició de les colles sardanistes del Pla d'UrgellL'exposició també vol retre un petit homenatge als aplecs que van tenir lloc a la finca del Castell del Remei. Amb el nom d'Aplec d'Urgell, primerament i Aplec del Pla d'Urgell posteriorment, van ser el punt de trobada dels sardanistes de la comarca fins que els aplecs van guanyar visibilitat i presència en cadascuna de les poblacions. Els aplecs del Castell del Remei es van dur a terme al llarg de 25 anys.
A partir del 17 de setembre l'exposició iniciarà un recorregut per la comarca i es podrà visitar en cadascun dels pobles participants en dates que es publicaran oportunament.

En el decurs de l'acte es va estrenar la sardana 70 anys de l'Agrupació Sardanista del Pla d'Urgell obra del compositor de Bellpuig Antoni Saladrigues. La composició sardanista és la segona de les tres estrenes que tindran lloc al llarg de l'any en el marc de la Capital de la Sardana 2016. La primera, Mollerussa Capital de la Sardana 2016 obra del compositor de Golmés, Òscar Barqué, va tenir lloc el 12 de març en el transcurs de l'acte de proclamació de la capitalitat. La tercera tindrà lloc al teatre l'Amistat el pròxim 22 d'octubre en la presentació d'un nou enregistrament sardanista. La sardana és del compositor de Cervera Jordi Castellà i porta per nom Vestits de paper en un clar homenatge al Museu i al Concurs de Vestits de Paper.

Comentaris