Mollerussa acull l’homenatge a dos mollerussencs deportats a camps nazis

Es tracta de Josep Torres Tribó i Ramon Rocaspana Duart, que seran recodats en un acte amb la col·locació d’una llamborda Stolpersteine

Llambordes Stolpersteine - Gover.cat
photo_camera Des del 2017, el Memorial Democràtic coordina la col·locació de les llambordes stolpersteine als municipis que ho sol·liciten - Foto: Govern.cat

La plaça de l’Ajuntament acollirà aquest divendres dia 28 a les 12 del migdia l’acte d’homenatge a dos mollerussencs que van ser deportats a camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial. Són Josep Torres Tribó i Ramon Rocaspana Duart, en memòria dels quals s’instal·larà al davant de la casa consistorial dues Stolpersteine ollambordes commemoratives, obra de l’artista alemany Gunter Demnig, en les quals es recullen les principals dades d’aquests dues víctimes de l’Holocaust.

L’acte, que està obert a tota la ciutadania, comptarà amb la presència d’una de les netes de Josep Torres Tribó, Hortènsia Inés Torres, que actualment resideix a França. També hi participaran l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el director del Memorial Democràtic, Jordi Font.

La glossa de les dues persones homenatjades anirà a càrrec de Jaume Suau, president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, en un acte que comptarà també amb l’acompanyament musical al violoncel de Pol Aguilera, alumne de l’Escola Municipal de música, i la lectura a càrrec de Jaume Jovells i Cristina Simón de Saó de Ponent de diferents fragments del llibre sobre Neus Català Un cel de plom, de Carme Martí.                             

Comentaris