Del 27 de juny fins al 2 de setembre

Mollerussa acull de nou els Tallers d'Estiu, enguany amb el nou 'Estiu Jove'

L'Ajuntament reconverteix el camp de treball local en l’Espai Jove per oferir activitats durant tot el mes de juliol amb programes setmanals per 20 joves

Imatge dels Tallers d'Estiu de Mollerussa 2018 3
photo_camera Imatge dels Tallers d'Estiu de Mollerussa l'any 2018.

L’Ajuntament de Mollerussa organitza de nou els Tallers d’Estiu per a infants de 4 a 11 anys, que preveu dur a terme del 27 de juny fins al 2 de setembre a les instal·lacions de l’escola Mestre Ignasi Peraire amb un full de ruta centrat en recordar tots els personatges que han protagonitzat les aventures proposades en els 8 anys de gestió a Mollerussa des de la cooperativa de lleure Quàlia, la qual enguany celebra el desè aniversari de la seva creació. Així ho han explicat aquest dimarts l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i el director Quàlia, Lluís Nadal, els quals han presentat l’Estiu Jove, una nova proposta que substitueix el camp local de treball que es distribuirà per setmanes durant el mes de juliol i en el qual podran participar una vintena de joves d’entre 12 i 15 anys cada setmana.  

Marc Solsona i Lluís Nadal Tallers d'Estiu - Ajuntament de Mollerussa
Marc Solsona i Lluís Nadal en la roda de premsa on s'han presentat els nous Tallers d'Estiu de Mollerussa - Foto: Ajuntament de Mollerussa

Pel que fa als Tallers d’Estiu, el preu s’estableix en 40 euros la setmana. També es mantenen els descomptes establerts en edicions anteriors com són la reducció de 5 euros en famílies nombroses o monoparentals i els 5 euros per a un segon germà inscrit la mateixa setmana. Tot i que l’horari dels tallers serà de 9 a dos quarts de 2, es manté el servei d’acollida prèvia a partir de dos quarts de 9 sense cost addicional per a les famílies. Les preinscripcions es poden fer a través de la web www.lleurequalia.cat o bé a www.mollerussa.cat. Per qüestions organitzatives, cal fer la inscripció com a màxim el dimecres de la setmana anterior a la que es vulgui començar l’activitat, la qual inclourà dos dies a la setmana algunes activitats en anglès per aprendre’l a través de jocs lúdics i recreatius, pensats per edats i nivells.

També s’inclou una hora de piscina cada dia i es planteja recuperar l’acampada d’una nit

Nova proposta per a joves d’entre 12 i 15 anys per treballar la cura del medi ambient 

Després de dos anys de camp de treball local que han servit per intervenir en el carrer de la Vilaclosa i millorar la plaça del Grup La Forestal amb tallers artístics de pintura mural i la creació de mobiliari amb material reciclat i jardineria ecològica, l’aposta per enguany és ampliar l’oferta per aquest col·lectiu d’entre 12 i 15 anys amb un programa que es desenvolupa durant les quatre setmanes del mes de juliol. Les activitats, que s’iniciaran dilluns i es tancaran cada divendres, estaran relacionades amb la cura del medi ambient i la sostenibilitat i tindran també un impacte en la ciutat. El preu de la inscripció és de 25 euros la setmana amb horari de 10 a 1 del migdia, sent l’Oficina Jove el punt d’inici de les activitats i inclouran sortides de descoberta de l’entorn.  


Mollerussa acull un Camp de Treball amb l’ecologia i la sostenibilitat com a eixos

D’altra banda, Mollerussa tornarà a acollir aquest estiu un Camp de Treball organitzat per la Generalitat adreçat a una quinzena de joves de tot Catalunya. Serà del 3 al 17 de juliol i tindrà l’ecologia i la sostenibilitat com a eixos temàtics. Els joves s’hostatjaran als Pavellons Firals i al llarg de quinze dies portaran a terme diferents activitats, entre les quals figuren la visita i col·laboració amb el Museu de Vestits de Paper o un voluntariat social amb l’entitat Acudam, entre altres de descoberta de l’entorn local amb la visita a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, excursions al Salt del Duran o a la Serra.

Així mateix, del 4 al 16 de juliol també es duran a terme a l’Oficina Jove cursos de formació com a premonitor de lleures per a joves de 15, 16 i 17 anys, el qual ja té totes les places ocupades, i com a monitor de lleure per a majors d’edat. En aquest cas el preu per a cursar-lo és de 200 euros per a joves de la comarca del Pla d’Urgell i 240 euros per a joves de fora. L’horari és de 9 a 2 del migdia i de 2/4 de 4 a 2/4 de 8 de la tarda.  
 

Comentaris