El certamen permetrà que Mollerussa s'incorpori al circuit català de sardana revessa

trobada sardanes Parc Municipal Mollerussa
photo_camera Ballada de Sardanes al Parc Municipal de Mollerussa

En primer lloc, matisar que revessa significa, un tipus d'enigma musical que consisteix a esbrinar el nombre de compassos de dos temes musicals que s'interpreten encadenadament segons la seqüència, una tècnica que es podria practicar amb diferents tipus de música, i de moment només s'ha portat a terme amb música de cobla. L'Agrupació Sardanista de Mollerussa va dur a terme una prova pilot en el decurs de l'Aplec de la Sardana que va tenir lloc el 26 de maig d'aquest any.

La sardana revessa és una modalitat de composició sardanista concebuda com un repte, amb l'objectiu d'esbrinar-ne el tiratge, això és, saber quants compassos formen els curts i quants els llargs

Presentació del Concurs de sardana revessa de MollerussaAmb aquesta iniciativa, promoguda pel projecte revesses.cat amb el suport de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, es pretén donar a conèixer i difondre aquesta modalitat de sardana. Mollerussa entrarà a formar part del circuit català de sardana revessa, amb l'organització del primer concurs d'aquesta modalitat, que se celebrarà el diumenge 14 d'octubre al Centre Cultural de la capital del Pla d'Urgell a partir de dos quarts de 12 del migdia. El circuit va arrencar al febrer a Cervera i ha passat per Olot, i després de Mollerussa es traslladarà a Terrassa i es clourà a Girona.

Així i tot, a partir de les 9 del matí és dura a terme un curs d'iniciació a la sardana revessa, que impartirà l'expert en aquesta modalitat sardanista Manuel Paños

En la convocatòria, la Cobla Jovenívola d'Agramunt interpretarà vuit sardanes específiques que hauran de ser desxifrades en el tiratge pels participants en el concurs. Mentre el jurat delibera el veredicte del concurs, la cobla protagonista oferirà un concert amb 4 sardanes més, de manera que la iniciativa esdevingui oberta a tota mena de públic interessat a escoltar música de cobla.

Comentaris