Mollerussa acull la trobada d'agrupacions sardanistes del Pla d'Urgell

En el decurs de la troba s'estrenarà la sardana del mestre Antoni Saladrigues dedicada als setanta anys de trajectòria de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa

Concurs de Sardanes 1968 a L'Amistat de Mollerussa
photo_camera Concurs de Sardanes 1968 a L'Amistat de Mollerussa

Els Jardins de la Casa Canal de Mollerussa acolliran el dissabte 27 d'agost la Trobada d'Agrupacions Sardanistes del Pla d'Urgell. En el decurs de l'acte i en la sala d'exposicions de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, s'inaugurarà l'exposició Pla d'Urgell Sardanista, una mostra en la qual hi han participat les set agrupacions federades de la comarca.

cartell Trobada d'Agrupacions sardanistes Pla d'UrgellLa trobada, que s'emmarca en l'agenda dels actes de Mollerussa Capital de la sardana 2016, vol reforçar els llaços de col·laboració entre les diferents agrupacions, i alhora, recordar i evocar l'Aplec d'Urgell que s'inicià l'any 1974 en el Castell del Remei i perdurà al llarg de 25 anys. L'any 1987 passa a denominar-se Aplec del Pla d'Urgell amb motiu de la creació de la nova comarca. En aquest aplec, d'àmbit comarcal, hi participaven sardanistes del Pla d'Urgell, l'Urgell i altres comarques veïnes. Aquesta trobada sardanista va convertir el Castell del Remei en el punt de trobada i referència del sardanisme lleidatà.

En el transcurs de la ballada s'estrenarà la sardana 70 anys de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa obra del compositor Antoni Saladrigues. La sardana, encàrrec de l'Agrupació, commemora els 70 anys de l'entitat.

Les poblacions amb agrupació sardanista federada són: Bell-lloc, Bellvís, Ivars d'Urgell, Miralcamp, Mollerussa, Torregrossa i Vilanova de Bellpuig. La trobada i sopar és obert a tothom que vulgui participar-hi.

L'exposició Pla d'Urgell Sardanista pretén plasmar amb imatges el moviment sardanista a la comarca del Pla d'Urgell a través de la història de cada agrupació participant. Un cop finalitzada la seva presència a Mollerussa, l'exposició es podrà visitar en tots els municipis participants en les dates que creguin més adequades. Així a Mollerussa es podrà visitar del 27 d'agost al 17 de setembre. Continuarà a Bell-lloc per la seva festa major, del 29 de setembre al 2 d'octubre i de moment com a data definitiva a Bellvís del 26 al 30 d'octubre. La resta de poblacions en seran la seu en dates encara no confirmades.

Comentaris