Mollerussa aguanta l'embranzida d'ERC que trenca l'hegemonia de JxCat al Pla d'Urgell

L'alcalde Josep M. Puig i l'artista Guerrero Medina Interior 1
photo_camera L'alcalde Josep M. Puig en una de les activitats a Torregrossa

ERC ha trencat l'hegemonia que l'antiga Convergència i Unió, ara Junts per Catalunya (JxCat) havia tingut tradicionalment al Pla d'Urgell. El bastió de JxCat s'ha desmuntat de forma considerable, encara que Mollerussa ha aguantat, amb el candidat Marc Solsona, que repeteix majoria absoluta per tercer mandat.

Solsona ha perdut tres regidors, dels onze del 2015, ha passat a nou, davant dels resultats històrics del republicà Engelbert Montalà, que ha passat dels tres regidors del 2015 als cinc d'enguany.

Marc Solsona i l'equip de Junts per Catalunya de MollerussaJxCat, ha mantingut les majories, a Castellnou de Seana, on Jordi Llanes governarà amb la tranquil·litat dels cinc regidors, que ha obtingut, davant del dos d'Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal. Joan Reñé, s'ha mantingut ferm a Fondarella, també amb llista d'ERC, que tan sols ha obtingut dos regidors, el que atorga a JxCat una majoria de cinc regidors.

Engelbert Montalà i els cinc regidors d'ERC de MollerussaAltres municipis on JxCat s'ha mantingut ferm ha sigut a Golmés, Jordi Calvís ha superat amb sis regidors la candidatura de Sigfrid Barqué d'ERC. L'alcaldessa de Sidamon, Maria Dolors Tella també obtenia un dels millors resultats del grup, després de la substitució de Josep M. Huguet, amb sis regidors, davant d'un d'ERC.

Joan R. Sangrà, que de l'extingida Unió va passar a JxCat revalida l'alcaldia de Vila-sana amb 4 regidors, i creuaran mandat amb els tres regidors d'ERC amb Judith Escolà.

Ramon Cónsola Bell-lllocA Bell-lloc Ramon Cónsola recupera l'alcaldia, després d'un mandat a l'oposició amb Carles Palau, Bell-Lloc es Mou,  que s'ha quedat amb cinc regidors. Consola ha obtingut un regidor més, arribant als sis, ja que el PP s'ha quedat sense representació.

Les derrotes més estrepitoses de JxCat han estat a Vilanova de Bellpuig, Joan Trull es veurà relegat a l'oposició amb tres regidors, després de la rotunda victòria del grup encapçalat per Maria Dolors Pacual, Endavant Vilanova, que governarà amb sis regidors.

Endavant Vilanova de Vilaqnova de BellpuigDesprés de la renúncia de Melcior Claramunt al lideratge de JxCat a Miralcamp, Maria José Cebrian ha de conformar amb els tres regidors que ha obtingut, molt per sota dels sis que aconseguia la candidata d'ERC Carme Ribes.

L'Unionista José Luís Plaza abandonava la política municipal de Barbens, que deixava en mans de JxCat amb M. Teresa Mesalles al capdavant, que no aconsegueix revalidar alcaldia pel grup, i la deixa en mans d'Andreu Benet d'ERC.

També queda relegada a l'oposició Montse Coma de JxCat al municipi d'Ivars d'Urgell, el republicà Joan Carles Sánchez aconseguia cinc dels nou regidors del consistori ivarsenc.

Maribel Zamora, Joan talarn, Carles Palau i Àlex MasesMontserrat Meseguer té un escenari difícil i obligat a acords, al Palau d'Anglesola ja que els cinc regidors que ha aconseguit no són suficients per governar amb comoditat, a l'altra banda hi té als republicans de Francesc Balcells que han aconseguit quatre regidors, i els independents, Agrupació Units pel Palau de Carme Tàpies amb dos regidors.

Els bastions d'ERC s'han mantingut a Bellvís, on Joan Talarn aconseguia un resultat demolidor, amb vuit regidors, després del primer mandat que aconseguien els republicans el 2015. Sergi Juni de JxCat queda amb tres regidors. Pel que fa a Torregrossa, el republicà Josep M. Puig, que també revalida alcaldia, amb un resultat acaparador de nou regidors. Els socialistes de Compromís per Torregrossa, amb Francesc Carrique aconseguien dos regidors.

Linyola, manté el lideratge d'ERC amb un resultat més ajustat respecte el 2015, Àlex Mases continuarà com a batlle amb set regidors, i Joan Carles Civit de JxLinyola amb quatre regidors.

Comentaris