L'Ajuntament aprova uns pressupostos pel 2023 de 16,8 milions d'euros, un 8% més que l’any passat

Mollerussa presenta un dels pressupostos més importants de la seva història

Destina 1,9 milions d'euros en inversió per l’oficina de Serveis Socials, ampliar el cementiri, millorar clavegueram i adequar Cal Duch i Cal Castelló 

Imatge del Recinte Firal de Mollerussa ©Territoris
photo_camera Imatge del Recinte Firal de Mollerussa ©Territoris

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple ordinari del pròxim 28 de desembre un pressupost de 16.837.433 euros, una xifra que suposa un 8% més que en l’anterior exercici. Així ho ha explicat aquest dimarts l’alcalde de ciutat, Marc Solsona, el qual ha indicat que es tracta d’un pressupost “ambiciós, però conservador en el plantejament i que permet ser susceptible de ser modificat en positiu perquè està molt acurat”. 

Marc Solsona - Ajuntament de Mollerussa
L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, presentant els pressupostos per aquest 2023 - Foto: Ajuntament de Mollerussa

Així, el pressupost contempla una partida de 1,9 milions d'euros a inversions, dels quals 650.000 euros provenen de fons propis i 1,3 milions d'euros de subvencions, segons ha indicat, posant l’èmfasi en actuacions com l’adequació per a Serveis Socials de les oficines de la que fou La Caixa (225.000 euros), l’ampliació del cementiri (30.000 euros), la millora del clavegueram del carrer del Nord (94.000 euros), les obres d’habilitació de l’Institut d’Emprenedoria (300.000 euros), l’arranjament del recinte firal (317.000 euros) o l’adequació de Cal Duch per transformar-lo en un espai juvenil i dinàmic (90.000 euros) i de Cal Castelló per adaptar-lo a les necessitats del centre residencial que es preveu construir (60.000 euros), entre altres actuacions com la compra d’arbrat i de maquinària i utillatge per a parcs i jardins. L’alcalde ha assegurat que “es tracta d’actuacions molt potents que transformen i que permeten a Mollerussa estar al dia”.

Amortització d’1,1 milions d'euros i previsió de reducció de la ràtio d’endeutament a un 58% 

Solsona també ha exposat el fet que el pressupost inclou l’amortització de 1,1 milions d'euros, un fet que “juntament amb la previsió de no contractar cap operació de crèdit, farà que tanquem el 2022 amb una ràtio d’endeutament del 66,45%”, tot, amb l’objectiu de tancar amb un 58,47% el 23. En aquest sentit, s’ha mostrat satisfet “perquè hem aconseguit donar el tomb a la situació de l’Ajuntament amb els indicadors de deute més baixos dels darrers 25 anys", així com pel fet de mantenir "una capacitat inversora gràcies a la capacitat d’obtenir subvencions”.

L’alcalde també ha explicat que el pressupost destinarà 6,8 milions d'euros a despesa corrent i que preveu també els increments dels costos energètics, encara que també contempla ajuts promesos per diferents institucions per minimitzar-los. Així mateix, també ha indicat que, pel que fa a les despeses de personal, se situen en 6,3 milions d'euros, amb la previsió de reforçar la plantilla de la brigada. 

Un altre dels apunts que ha fet l’alcalde en l’avanç del pressupost és que es destinarà una partida de 100.000 per commemorar el centenari del Teatre L’Amistat, sent també la reforma del recinte firal per celebrar el 150è aniversari de la Fira de Sant Josep un altre dels ítems destacats l’any vinent.  
 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement