Mollerussa aprovarà avançar 205.000 euros per construir el nou Institut

Terrenys en els que es preveu construir el nou Institut a Mollerussa
photo_camera Terrenys en els que es preveu construir el nou Institut a Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa aprovarà al ple d'aquest dijous destinar un avançament de 205.000 euros per als fonaments del nou institut de la ciutat, que estarà construït a partir de mòduls prefabricats. A banda, també s'aprovaran dues partides pressupostàries per al nou vial d'accés.

Nou institut Mollerussa portadaL'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va explicar que la previsió és que al juny l'obra dels fonaments estigui feta per poder col·locar els mòduls durant l'estiu i començar el curs que ve amb normalitat. Els alumnes d'aquest nou centre educatiu estan fent classes durant el curs vigent a les instal·lacions de l'antic hotel de Cal Duch.

El Ple aprovarà una modificació de crèdit de 423.000 euros, que també inclou una plataforma elevadora per a l'edifici Sant Jordi pressupostada en 25.000 euros. La resta són 150.000 euros per al vial d'accés al nou institut i 47.000 més per a l'adequació dels terrenys. La modificació també inclou els 205.000 per als fonaments, que és una obra que s'ha d'assumir a parts iguals amb el Departament d'Educació.

Mollerussa elabora un protocol contra el sexisme

En el ple d'aquest dijous, l'equip de govern també portarà a votació el protocol d'actuació davant d'agressions sexistes i discriminacions, que es vol estrenar durant la Festa Major d'enguany, segons va explicar l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. 

L'objectiu és sensibilitzar, prevenir, detectar i actuar, de manera conjunta i consensuada, davant de situacions potencialment perilloses o incòmodes com l'assetjament sexista. La iniciativa, que s'emmarca dins el Pla Local d'Igualtat d'Oportunitats de Mollerussa 2018-2023, parteix de la regidoria d'Igualtat, conjuntament amb l'Oficina Jove del Pla d'Urgell. Per això, s'ha promogut la creació de la Taula d'Igualtat.

Comentaris