Mollerussa atura temporalment l'activitat del refugi d'animals per reparar la coberta

Se seguirà prestant el servei de recollida amb personal de la brigada municipal i en conveni amb les protectores mentre durin els treballs, que s'allargaran uns 8 mesos
Pla general on es pot veure l'espai de trànsit per a animals abandonats de Mollerussa
photo_camera L'espai de trànsit per a animals abandonats de Mollerussa - ACN

L'Ajuntament de Mollerussa té previst reparar la coberta del refugi de trànsit d'animals i substituir-ne les plaques de fibrociment amb amiant amb la qual està construïda, una fibra natural la inhalació de la qual pot ser perjudicial per a la salut. El refugi es troba en una nau municipal al costat de l'estació d'autobusos. Segons explica l'alcalde Marc Solsona, mentre les obres no estiguin enllestides s'aturarà l'activitat del refugi tot i que se seguirà prestant el servei de recollida d'animals abandonats o perduts a la via pública amb personal de la brigada municipal i en conveni amb les protectores.

Els treballs es poden allargar al voltant de vuit mesos i tindran un cost d'uns 55.000 euros que assumeix l'Ajuntament

L'alcalde ha explicat que una inspecció tècnica interna per tirar endavant la licitació per concurs del servei va determinar que la coberta presentava deficiències que s'havien de reparar. Al tractar-se d'un edifici catalogat com a infraestructura ferroviària i tenint en compte que l'amiant de la coberta ha de ser retirat per professionals acreditats, els tràmits per tal de poder tenir les obres enllestides es poden allargar al voltant de vuit mesos. A més, a banda de la substitució de la coberta de fibrociment, també cal connectar l'immoble amb els serveis bàsics d'aigua, electricitat i clavegueram per poder tenir la documentació tècnica necessària per dur a terme l'activitat plantejada a l'equipament.

Per aquest motiu, s'ha declarat extingit el contracte menor de serveis per a la gestió del refugi que es va fer amb l'entitat Nova Eucària al setembre de l'any passat, que es va prorrogar a l'espera de la resolució del concurs públic per a la gestió que s'estava tramitant. Aquesta licitació també ha estat suspesa mentre no s'esmenin les deficiències que presenta l'equipament per desenvolupar el servei.

Solsona ha lamentat l'aturada temporal del servei, que des de que es va posar en funcionament al setembre passat ha rescatat 55 animals, dels quals 38 han pogut ser adoptats i 1 acollit. També hi ha hagut 7 recuperacions d'animals recollits que han pogut tornar amb la seva família. En aquest sentit, l'alcalde ha dit que les dades demostren la utilitat del servei, ja que que ha aconseguit establir una estratègia social amb una xarxa de voluntariat implicada en l'objectiu de trobar famílies per als animals abandonats.

Comentaris